iuli_c a scris:
nu sunt forme ale unitatii naturale de infractiune
a.infr simpla,continuata ,deviata
b.infr simpla,continua,deviata
c.infr simpla,complexa,deviata
B. de unde iei grilele? Udroiu editia a 5-a?
As vrea sa stiu daca grilele lui Danilet din 2014 sunt bune.
iuli_c a scris:
vatamare corporala din culpa
a.este in prezent dezincriminata
b.este incriminata doar dc s-au produs leziuni traumatice evaluate prin zile de ingrijiri medicale de cel mult 90 de zile
c.nu se absoarbe in infr de ucidere din culpa ,chiar dc in urma faptei au decedat 2 sau mai multe persoane
Daca trebuie neaparat,as spune C.
Dar asta inseamna ca,in ipoteza unei vatamari corporale din culpa savarsite de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului(exemplu la intamplare), daca ulterior s-ar produce moartea victimei( ca urmare a vatamarii initiale,bineinteles), s-ar retine concurs intre vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa??
Mi se pare aiurea,sincer,mai ales tinand cont de faptul ca vorbim de o singura actiune culpabila. Daca as fi instanta,as schimba incadrarea in ucidere din culpa si atat.
M-as bucura sa aud alte pareri.
in cazul infr de lovire
a.urmarea imediata consta in leziuni evaluate prin zile de ingrijiri medicale de cel mult 90 de zile
b.urmarea imediata poate consta in afectarea sanatatii unei persoane ,chiar in absenta unor leziuni traumatice
c.urmarea imediata poate consta intr-o infirmitate
absint a scris:
iuli_c a scris:
nu sunt forme ale unitatii naturale de infractiune
a.infr simpla,continuata ,deviata
b.infr simpla,continua,deviata
c.infr simpla,complexa,deviata
B. de unde iei grilele? Udroiu editia a 5-a?
As vrea sa stiu daca grilele lui Danilet din 2014 sunt bune.
barem ac
continuata,complexa-unitate legala
la b sunt toate de la unitate naturala,probabil n-ai vazut negatia din ipoteza grilei
r-udroiu,raducan in principal
si danilet e bun la fixat materie elementara,dupa prima citire a codurilor...