catalin1980 a scris:
iuli_c a scris:
vanzarea
a.este pe incercate atunci cand se incheie sub conditie suspensiva ce se considera intotdeauna indeplinita daca cumparatorul nu a declarat ca bunul este nesatisfacator in termen de 30 de zile de la predarea acestuia
b.bunului altuia stramuta de drept proprietatea la cumparator la momentul ratificarii actului de catre proprietar
c.este anulabila pt pret lezionar
BC?
barem bc
-1681 ,,a,, e corect dc nu s-a prevazut durata incercarii si uzantele nu stabilesc contrariul
Art. 1222
Sancţiune
(1) Partea al cărei consimţământ a fost viciat prin leziune poate cere, la alegerea sa, ANULAREA contractului sau reducerea obligaţiilor sale cu valoarea daunelor-interese la care ar fi îndreptăţită.
-nulit relativa
Forma de ineficacitate, care sanctioneaza nerespectarea, la incheierea actului juridic civil, a unei norme care ocroteste un interes particvular (individual, personal).
Pentru desemnarea nulitatii relative, se folosesc, sub spect terminologic, expresiile "actul este anulabil", actul poate fi anulat", "anulabilitatea actului".
-Nulitatea absoluta este sanctiunea ce intervine in caz de nerespectare, cu ocazia incheierii unui act juridic, a unei norme de drept care ocroteste un interes general, public . In doctrina si in jurisprudenta se foloseste pentru nulitatea absoluta expresiile "nul de drept" sau "nul", ori "nul de plin drept" sau "actul va fi nul"