avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
iuli_c a scris:

tutorii pot cumpara bunurile persoanelor de sub tutela lor daca

a.cel ocrotit a devenit major
b.tutela a incetat ,iar tutorele a fost descarcat de gestiune
c.s-a dispus de catre un minor care a implinit varsta de 14 ani ,cu avizul consiliului de familie

Grila asta cred excede tematica.chiar si pe cea ptr vechime
stiu ca tutorii pot cumpara de la cel ocrotit daca au o garantie reala asupra bunurilor,daca sunt coproprietari.
Nulitatea este cea relativa ,ma gandesc ca ar putea fi acoperita
Mai departe pot zice la ghici.Sa zic A
Dar repet.La ghici
iuli_c a scris:

o fata de treaba de pe fb m-a luminat ....:))

Iar o fata de treaba :))
Roag-o si tu daca tot e de treaba sa ti spuna unde a gasit scris.Nu zic ca nu e asa,dar trebuie vazuta si sursa.Altfel toti suntem de treaba :D
catalin1980 a scris:

iuli_c a scris:

atunci cand transferul dreptului de proprietate este amanat la un moment ulterior

a.intervine sanctiunea rezolutiunii contractului in cazul in care vanzatorul nu a devenit proprietarul lucrului
b.contractul de v-c este lovit de nulitate absoluta atunci cand proprietarul nu devine proprietarul lucrului
c.intervine sanctiunea nulitatii relative care poate fi invocata numai de cumparator atunci cand vanzatorul nu devine proprietarul lucrului

Poate fi si nulitate relativa cand partile se afla in eroare ca de ex
Dar cred ca in cazul asta e vorba de B

barem a

Art. 1683
Vânzarea bunului altuia
(1) Dacă, la data încheierii contractului asupra unui bun individual determinat, acesta se află în proprietatea unui terţ, contractul este valabil, iar vânzătorul este obligat să asigure transmiterea dreptului de proprietate de la titularul său către cumpărător.
----------------------
(4) În cazul în care vânzătorul nu asigură transmiterea dreptului de proprietate către cumpărător, acesta din urmă poate cere rezoluţiunea contractului, restituirea preţului, precum şi, dacă este cazul, daune-interese.

,,contractul este valabil,,ne arata ca nu tr luata in calcul nulitatea
catalin1980 a scris:

iuli_c a scris:

tutorii pot cumpara bunurile persoanelor de sub tutela lor daca

a.cel ocrotit a devenit major
b.tutela a incetat ,iar tutorele a fost descarcat de gestiune
c.s-a dispus de catre un minor care a implinit varsta de 14 ani ,cu avizul consiliului de familie

Grila asta cred excede tematica.chiar si pe cea ptr vechime
stiu ca tutorii pot cumpara de la cel ocrotit daca au o garantie reala asupra bunurilor,daca sunt coproprietari.
Nulitatea este cea relativa ,ma gandesc ca ar putea fi acoperita
Mai departe pot zice la ghici.Sa zic A
Dar repet.La ghici

barem b

-,,a,, nu e luat pt ca poate fi vorba de un ocrotit devenit major si un tutore care nu si-a descarcat gestiunea

Art. 1654
Alte incapacităţi de a cumpăra
(1) Sunt incapabili de a cumpăra, direct sau prin persoane interpuse, chiar şi prin licitaţie publică:
...................
b) părinţii, tutorele, curatorul, administratorul provizoriu, pentru bunurile persoanelor pe care le reprezintă;

................
Art. 147
Interzicerea unor acte juridice
(1) Este interzisă, sub sancţiunea nulităţii relative, încheierea de acte juridice între tutore sau soţul, o rudă în linie dreaptă ori fraţii sau surorile tutorelui, pe de o parte, şi minor, pe de altă parte.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre persoanele prevăzute la alin. (1) poate cumpăra la licitaţie publică un bun al minorului, dacă are o garanţie reală asupra acestui bun ori îl deţine în coproprietate cu minorul, după caz.

ipoteza grilei nu pomeneste de licitatie publica pt a lua in calcul exceptiile cunoscute de tine....

iuli_c a scris:

catalin1980 a scris:

iuli_c a scris:

atunci cand transferul dreptului de proprietate este amanat la un moment ulterior

a.intervine sanctiunea rezolutiunii contractului in cazul in care vanzatorul nu a devenit proprietarul lucrului
b.contractul de v-c este lovit de nulitate absoluta atunci cand proprietarul nu devine proprietarul lucrului
c.intervine sanctiunea nulitatii relative care poate fi invocata numai de cumparator atunci cand vanzatorul nu devine proprietarul lucrului

Poate fi si nulitate relativa cand partile se afla in eroare ca de ex
Dar cred ca in cazul asta e vorba de B

barem a

Art. 1683
Vânzarea bunului altuia
(1) Dacă, la data încheierii contractului asupra unui bun individual determinat, acesta se află în proprietatea unui terţ, contractul este valabil, iar vânzătorul este obligat să asigure transmiterea dreptului de proprietate de la titularul său către cumpărător.
----------------------
(4) În cazul în care vânzătorul nu asigură transmiterea dreptului de proprietate către cumpărător, acesta din urmă poate cere rezoluţiunea contractului, restituirea preţului, precum şi, dacă este cazul, daune-interese.

,,contractul este valabil,,ne arata ca nu tr luata in calcul nulitatea

Wow asa e....eu m am gandit la varianta cand transferul se face imediat.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)