avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
Fleur, ai dreptate, e 15 zile si d'aia nu e corecta varianta a.

baremul zice b, c
Pt c ai dreptate Cataline, art. 1726 (1) Executarea directa zice "la dispozitia si pe cheltuiala cumparatorului". Dar pt varianta b, care-i temeiul?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Tudor1982, utilizator
Tudor1982 a scris:

Fleur, ai dreptate, e 15 zile si d'aia nu e corecta varianta a.

baremul zice b, c
Pt c ai dreptate Cataline, art. 1726 (1) Executarea directa zice "la dispozitia si pe cheltuiala cumparatorului". Dar pt varianta b, care-i temeiul?

Pai sanctiunea neplatii pretului e generala,mobile imobile(avem si cateva dispo speciale ptr mobile)
Avem exceptie de neexecutare, rezolutiune ,executare silita.la alegere
Daunele interese se dau ptr neexecutare,executare cu intarziere,etc
Deci dc nu ar merge? Sau ce ar limita sfera daunelor interese la mobile? Mi se pare ok B desi si eu prima data ma gandeam sa nu fie vreo restrictie ptr mobile.Dar nu,regula i generala
la C autorul a cazut in capcana propriei exprimari si a luat si C,dar treaba-i limpede:bunul nu este la dispozitia vanzatorului

Tudor1982 a scris:

1. c
2. a
corect
Nu este vorba de o actiune (cerere) mixta in cazul in care:
a. cumparatorul unui imobil solicita anularea contractului;
b. chiriasul solicita obligarea locatorului sa ii predea imobilul inchiriat;
c. legatarul cu titlu particular solicita predarea imobilului ce formeaza obiectul legatului.

ia, ziceti, copii, cat de echitabila vi se pare solutia?

"nu va beneficia de efectele de reducere a pedepsei inculpatul care a recunoscut de buna-credinta faptele comise, care insa nu coincid cu cele descrise in actul de sesizare, instanta a respins cererea inculpatului de a fi judecat ptr. procedurii abreviate, a efectuat cercetarea judecatoreasca, iar in urma ei retine aceeasi situatie de fapt ca cea descrisa de inculpat inainte de inceperea cercetarii judecatoresti." - pg. 202, udroiu, proced speciala.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)