avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

rog raspuns urgent

Primaria satului unde locuiesc a aprobat cererea unui vecin de apartament de a transforma spatiul de locuit in spatiu comercial.Vecinul meu a declarat ca are cu totul alti vecini decat cei pe care-i avea in realitate ,persoane care au semnat ca sunt de acord cu schimbarea destinatiei spatiului de locuit.Persoana din primarie care se ocupa de urbanism, desi cunoastea adevarul,a aprobat schimbarea destinatiei spatiului respectiv.Au trecut de atunci aproape 5 ani.N-am stiut nimic pana acum 2 saptamani, cand m-am trezit cu un bar in apartamentul cu pricina.Si de atunci viata mea a devenit un calvar.Parca mi-as fi schimbat domiciliul in iad.Vreau sa adresez primariei o plangere in acest sens dar nu stiu ce s-ar putea rezolva dupa atatia ani.Daca nu mi se poate rezolva favorabil plangerea ,ma pot adresa instantei de contencios administrativ?Va rog frumos sa-mi raspundeti.Multumesc.
Am mai postat mesajul pe un alt topic din greseala.
Cel mai recent răspuns: rhr , utilizator 14:02, 20 Aprilie 2009
1)Apartamentul apartine primariei???? 2)Vecinii sunt propietari???Stimate rhr,cauta legea locuintei!!!Daca ajungeti in instanta trebuie sa demonstrati ca functionarea barului afecteaza bunele relatii de convietuire!!!Probele:martorii care sa va sustina punctul de vedere(vecinii care sunt deranjati);inscrisuri:amenzile primite de patronul barului pentru tulburarea linistii si ordinei publice,declaratia falsa a vecinului in contradictoriu cu lista (copie) a tabelului cu platitorii de intretinere din bloc!!!Copie cu numar de inregistrare facuta la primarie impotriva deciziei de schimbare a destinatiei spatiului de locuit!!!
3)Cautati sa va asociati cu mai multi vecini si sa faceti plangerea impreuna!!!
rhr a scris:

Vecinul meu a declarat ca are cu totul alti vecini decat cei pe care-i avea in realitate .....N-am stiut nimic pana acum 2 saptamani....

In ce mod ati luat cunostinta de acest fapt acum doua saptamani? Aveti probe scrise? Daca nu - faceti rost de ele pentru a dovedi nulitatea autorizatiei si pentru a putea acuza si persoana care a facut abuzul in serviciu.
Multumesc de sfaturi !
Barul nu a mai fost inchis de vineri noapte.Sunt aproximativ 48 de ore de cand muzica e data la maxim.Fara a mai tine cont de clientii care mai mult tipa decat vorbesc...Basul e atat de puternic incat trepideaza podeaua...
Pana una alta, puteti face o sesizare la 112 si sa anuntati ca un vecin tulbura linistea si ordinea publica. se va deplasa obligatoriu un echipaj de la politie....si daca este asa , atunci vor aplica si prevederile legale, adica va sanctiona pe proprietar.

Alte discuții în legătură

9 luni de teroare fonica braxcom1959 braxcom1959 Buna seara.Va multumesc foarte mult pentru raspuns dar as vrea sa va explic situatia si poate puteti sa-mi dati un sfat bun.Perete in pereete cu casa ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)
Tulburatea linistii publice - dreptul de folosinta John_Doe__ John_Doe__ Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Am fost reclamat la politie pentru deranjarea linistii publice de catre un singur vecin (locuiesc la bloc la ... (vezi toată discuția)