avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RCA in vederea inmatricularii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RCA in vederea inmatricularii

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire, s-a facut un contract de vanzare cumparare intre doua persoane pentru o masina inmatriculata in tara.
Noul proprietar a facut o asigurare RCA in vederea inmatricularii pe o perioada de 12 luni. Legea il obliga sa inmatriculeze masina in 30 de zile.
Ce se intampla daca acesta nu o inmatriculeaza in termenul de 30 de zile? poate circula in continuare cu masina si asigurarea intocmita pe numele lui? Daca nu, ce consecinte apar?
Cel mai recent răspuns: kartush1977 , utilizator 05:01, 18 Februarie 2014
Nu are nimeni nicio idee?
asigurarea pe numele lui poate fi considerata de asigurator nula..depinde de asigurator...deci e doar treaba in caz ca accidentezi pe cineva...in rest daca esti oprit de politie nu e problema. Spun din experienta..am circulat cu o masina vo 2 ani cu ea pe numele fostului proprietar si cu asigurarea pe numele meu facuta pe seria de sasiu. Am fost implicat intr-un accident ff usor unde am fost vinovat si asigurarea a fost ok...dar acum mai depinde si de asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca costelpandele costelpandele buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca pe numele altcuiva decat proprietarul CristiGrs CristiGrs Buna ziua, Am un prieten care si-a facut asigurarea RCA pe numele altei persoane decat cea trecuta in Talonul masinii, pentru a plati mai putin. Peste doua ... (vezi toată discuția)
Înscriere mașină: cu sau fără asigurare? wizard0350 wizard0350 Buna seara. Am nevoie de asigurare ca sa incriu masina? Daca masina are asigurare facuta de fostul proprietar, eu nu o pot inscrie, asa e? La acte necesare ... (vezi toată discuția)