avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dovada domiciliului in fata asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dovada domiciliului in fata asociatiei de proprietari

Buna seara,
Ca raspuns la contestatia privind calculul intretinerii, mi se solicita actul legal in baza caruia locuiesc la adresa respectiva. Mentionez ca am domiciliu pe cartea de identitate la aceasta adresa, deci am primit acordul proprietarului de luare in spatiu, dat in fata organelor de politie. Nu sunt proprietar, nu sunt chirias, nu am contract de comodat.
Imi trebuie un alt act pe care sa il inchei cu proprietarul ca sa fiu in legalitate? Nu este suficienta cartea de identitate cu domiciliu aici?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex176 , utilizator 09:28, 12 Februarie 2014
Ca raspuns la contestatia privind calculul intretinerii, mi se solicita actul legal in baza caruia locuiesc la adresa respectiva. Mentionez ca am domiciliu pe cartea de identitate la aceasta adresa, deci am primit acordul proprietarului de luare in spatiu, dat in fata organelor de politie. Nu sunt proprietar, nu sunt chirias, nu am contract de comodat.

Daca nu sunteti proprietarul apartamentului nu puteti contesta cotele de intretinere, trebuie sa luati legatura cu proprietarul si acesta sa faca contestatia in termen de 10 zile de la afisarea listelor.

HG 1588/2007 Art. 12. — Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obIigatii:
A. Drepturi:
d) sa primeasca expIicatii cu privire Ia calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste Ia presedinteIe asociatiei de proprietari, in termen de
10 zile de Ia afisanea listei de plata. Presedintebe asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda Ia contestatie In termen de 7 zile;

Multumesc! Si cu privire la domiciliu si la dovada calitatii in care locuiesc la aceasta adresa aveti un raspuns pentru mine?
Nu prea inteleg ce legatura are domiciliul cu actul de indentitate, trebuie sa depuneti copie dupa actul de indentitate pentru a fi trecut in cartea de imobil, dar nu va oblica nimeni sa locuiti sau nu la respectiva adresa, proprietarul poate sa faca act de indentitate cui vrea pe apartamentul sau, poate sa fie ruda sau nu, sa locuiasca sau nu la respectiva adresa. Daca locuiti mai mult de 15 zile o sa platiti cotele de intretinere, daca nu locuiti minim 15 zile nu platiti.
Imi cer scuze pentur neintelegere! Locuiesc la aceasta adresa fara a fi semnat vreun act cu proprietarul, intrucat nu platesc chirie si suntem rude mai indepartate. Dar am domiciliul la aceasta adresa, asa cum reiese din cartea de identitate.

Am contestat listele de intretinere si in raspunsul oferit, pe langa faptul ca mi se spune ca nu am calitatea de a contesta, asa cum m-ati lamurit anterior, sunt rugata sa precizez in baza carui act locuiesc la aceasta adresa.

Intrebarea mea era daca este suficienta cartea de identitate cu domiciliu, intrucat am fost luata in spatiu de catre proprietar prin declaratia data in fata organelor de politie, sau trebuie sa am, suplimentar, un alt act/contract?

Va multumesc!
Nici un contract, aveti adresa din buletin la respectiva adresa si nu este treaba nici a administratorului, nici a presedintelui asociatiei, nici a presedintelui tarii. Este fix traba dumneavoastra si a proprietarului daca locuiti sau nu acolo, cei deranjati de prezenta dumneavoastra in condominiu eu zic sa ii sfatuiti sa anunte politia, poate isi fac rost si de o amenda ca nu isi vad de treaba.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate ContSters264953 ContSters264953 cum pot sa schimb actul de identitate daca stau in chirie, ce domiciliu sa apara pe actul de identitate? proprietarul a-mi ofera flotant, dar eu am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu luca ionel luca ionel Vreau sa iau in spatiu o ruda pentru ai face carte de indentitate pe adresa mea,as dori sa stiu ce obligatii am eu din momentul luarii in spatiu fata de ruda ... (vezi toată discuția)
Ci fara prezenta proprietarului georgiana1705 georgiana1705 Locuiesc de 6 ani in casa unei rude , care refuza sa ma insoteasca la politie pentru eliberarea cartii de identitate . Nu ma intrebati motivul - este in varsta ... (vezi toată discuția)