avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie placa video
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie placa video

Buna ziua,

In urma defectarii unei placi video, cumparata de la un magazin IT, s-a trimis produsul specificat in garantie.

Dupa doua saptamani, s-a eliberat o instiintare ca produsul a fost inlocuit, desi la prezentarea produsului s-ar fii precizat ca aceasta s-ar intampla cu acordul meu. Am fost la service pentru a constata ca produsul inlocuit, desi cu un model similar ca performanta (nu identic / alt model, serie etc), era deja folosit (intrucat nu ar fii avut sigiliu, iar cutia parea a fii relativ usor uzata - indoituri/zgarieturi mici la colturi).

Dupa ce diverse incercari, din partea reprezentantilor, de a \"market-ui\" produsul si solutia lor, am refuzat ostensibil oferta, specificandu-le ca as intentiona stornare, sau inlocuire cu un produs identic (pe fisa de reintrare in service a produsului s-a specificat numai inlocuire cu un produs identic).

Avand in vedere ca produsul din garantie nu se mai produce (deci probabil fiind sanse mari sa nu aiba la indemana unul nou, pentru inlocuire), s-ar pune diverse intrebari:
1) Desi produsul (reintrodus), la momentul deschiderii acestui "post", ar fii intrat in service de mai putin de 24 ore, mi s-ar da negatie de service/reparatie, daca ma-s duce la sediu inainte ca furnizorul/producatorul sa rezolve noua intrare?
2) Daca iarasi mi s-ar oferi un produs folosit (acelasi produs sau/si altul), din considerente legale, as putea sa refuz orice alte optiuni in afara de stornare sau/si achizitionare unui alt produs + diferenta de pret?
3) Daca, din diverse considerente, in lipsa reparatiei propriu zise, nu as vrea sa se inlocuiasca cu alt produs (ales de ei), iarasi, legal vorbind, ar fii obligati sa imi ofere ori stornare, ori achizitionare + diferenta?
4) Suma de stornare, din cate am inteles, ar fii suma platita la data achizitionarii + inflatie? (in orice caz, nu mai mica decat suma platita?)
5) In cazul in care s-ar contacta protectia consumatorului, cam cat ar dura o "revizuire", ca sa zic asa? De asemenea, ce costuri ati spune ca ar suporta consumatorul, si in ce maniere, situatii etc?
6) Daca la data implicarii OPC, produsele ar fii fost inca in garantie, dar daca aceasta ar expira in timpul desfasurarii activitatii, s-ar mai considera ancheta ca fiind valabila?
7) In situatiile in care cei de la garajul de pc-uri/magazinul IT ar "trage de timp", ca sa zic asa, pana la expirarea garantiei, ar mai prelua cazul cei de la OPC?
8) Probabil ca daca ar sta si ar cauta pe diverse site-uri sau/si comercianti mai mici (desi ar fii improbabil, avand in vedere ca ar fii firma relativ mare, ca si expunere pe piata, vanzari etc), ar putea gasi un produs identic, second-hand. In cazul acesta, legal vorbind, consumatorul ar fii obligat sa accepte oferta?
9) In cazul incapabilitatii de reparatie sau/si negatie sau/si lipsa unui produs pe care cumparatorul sa il accepte ca inlocuitor, s-ar putea rezolva problema "pe loc", prin stornare/achizitionare cu diferenta?
10) Pentru referinte viitoare, daca un produs ar mai fii in garantie la momentul sesizarii, catre vanzator/service etc, dar daca garantia ar expira inainte de terminarea perioadei de service, s-ar mai considera acea sesizare ca fiind valida (in ideile ca s-ar presupune ca vanzatorul sa repare/inlocuiasca/storneze etc produsul respectiv)?

Stima.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
umnut, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:25, 11 Februarie 2014
Dv invocati presupuneri si eventualitati,in situatia in care obligatia service-ului este sa va puna la dispozitie produsul in stare de functionare
In cazul bunurilor intrate in service pentru reparatii/remedieri,perioada de garantie se extinde cu numarul de zile cat produsul a fost in reparatie
Daca va aflati in perioada de garantie in baza documentelor care atesta interventiile repetate asupra bunului,sesizati ANPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Inlocuire mp3-player in garantie cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa va consult intr-o problema pe care o am in legatura cu un mp3 player pe care l-am cumparat acum aproape un an si pe care vanzatorul nu ... (vezi toată discuția)