avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Pret ferm achizitii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Pret ferm achizitii

Stim foarte clar ca exista pret ferm si nemodificabil in achizitii, dar nu gasesc nici un text de lege care sa imi spuna exact asta, nici macar directive europene.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:31, 12 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
In principiu, legislatia nu poate defini explicit si punctual fiecare termen sau sintagma si nici nu isi propune asta. Dar acestea reies din aplicarea unor prevederi ale legislatiei.

Din legislatia achizitiilor publice:

Din OUG 34 -pretul din oferta este ferm:

\"ART. 171
Oferta are caracter obligatoriu, din punctul de vedere al continutului, pe toata perioada de valabilitate stabilita de catre autoritatea contractanta.\"


art.3, lit.q
\"q) oferta - actul juridic prin care operatorul economic isi manifesta vointa de a se angaja din punct de vedere juridic intr-un contract de achizitie publica; oferta cuprinde propunerea financiara si propunerea tehnica;\"

lit.t
"propunere financiara - parte a ofertei ce cuprinde informatiile cu privire la pret, tarif, alte conditii financiare si comerciale corespunzatoare satisfacerii cerintelor solicitate prin documentatia de atribuire;\"

HG925, art.79, alin.3

"(3) In cazul în care ofertantul modifica prin răspunsurile pe care le prezintă conţinutul propunerii financiare, oferta sa va fi considerată neconforma, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 80 alin. (2)."





Din HG 925 -pretul contractului nu poate fi ajustat decat in conditii exprese prevazute de lege


art.97, alin.2)
\"(2) Pe parcursul îndeplinirii contractului, preţul poate fi ajustat în următoarele situaţii:
.....................................\"

alin.3
\"Pentru a se respecta principiul transparenţei, posibilitatea de ajustare a preţului trebuie să fie precizată atât în documentaţia de atribuire, cât şi în contractul care urmează să fie încheiat, prin clauze speciale în acest sens.\"

alin.5

\"(5) În orice situaţie, preţul contractului nu poate fi majorat decât în măsura strict necesară pentru acoperirea creşterii costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului\"
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte majorare tva vio103 vio103 Am incheiat mai multe contracte de furnizare produse respectand prevederile OUG 34 din 2006 in care am specificat clar ca furnizorul nu poate majora pretul ... (vezi toată discuția)
Licitatie (urgent!!) jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati sa raspund la o serie de intrebari: 1. Ce inseamna \"achizitor\" si ce inseamna \"autoritate contractanta\"? Care este ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice lavinia.serban lavinia.serban La o licitatie criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut al Taxei de Servicii perceputa de operatorul economic. Unul dintre participanti a oferta in ... (vezi toată discuția)