avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii la stat PFA colaborare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii la stat PFA colaborare

buna ziua...sunt pfa...colaborez cu un institut...trebuie sa platesc conform legii ,CAS,CASS si impozitul pe venit...venitul brut anual declarat este la nivelul salariului minim pe economie...in aceste conditii sunt calculate datoriile..dar sunt situatii in care in anumite luni venitul realizat de mine a fost sub..ex-116 ron /luna ,480 ron /luna...la nivelul intregului an am atins venitul declarat dar in lunile cu un venit atat de mic nu am reusit sa achit contributiile datorate la stat,acest lucru generand penalitati mari...unde si cui ar trebui sa ma adresez ptr a lamuri si rezolva aceste pb...exista un cadru legal ptr asta?....multumesc mult
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 19:20, 22 Februarie 2014
Pentru PFA veniturile nu se inregitreaza lunar, deci nu aveti ce face daca in unele luni aveti inregistrari 0. Dar conform noi legi daca in tot 2013 dvs ati realizat venituri mai mici decat 12 salarii minime pe economie in 2014 nu mai sunteti obligat sa platiti CAS (pensie). Cand depuneti cererea 200 cu veniturile realizate pe 2013 vb cu cei de la ANAF sa nu mai platiti CAS. Nu stiu sigur care este procedura, cei de la ANAF va vor spune. Dar este posibil sa dati declaratia 600 in care completati pe toate lunile 0.
Sper ca aceste informatii va sunt de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Anulare obligatii cas, pfa andreeafor andreeafor Buna ziua, Sunt PFA-inregistrat din octombrie 2012. Pe baza deciziei de impunere pentru plati anticipate, am achitat Cass-ul si impozitul pe venit. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cass pentru pfa care este si salariat tazyx tazyx Daca sint angajat cu CM dar detin si un PFA care mai face complet aleator cite o factura ( sa zicem una la 4-6 luni ), cum calculez si platesc CASS-ul ... (vezi toată discuția)