avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs: instanța competentã, numãrul de dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs: instanța competentã, numãrul de dosar

Buna ziua,
Sunt parte intr-un proces, in care apelul s-a terminat cu suspendare( decedand reclamantul). Este posibil ca mostenitorii sa faca recurs. Intrebarea mea este , daca mostenitorii fac recurs, procesul unde se va tine( ex. apelul s-a tinut la Tribunalul Bucuresti) si este posibil ca numarul de dosar sa fie acelasi? Pun aceasta intrebare pentru ca eu locuiesc in strainatate si as dori sa urmaresc pe internet evolutia dosarului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: stoica ioana-gina , utilizator 23:43, 14 Februarie 2014
Impotriva suspendarii se face cerere de repunere pe rol, nu recurs. Dupa ce se repune pe rol procesul, cu mostenitorii in locul reclamantului, apelul se va solutiona. Abia impotriva hotararii date in apel se poate face recurs. Acesta va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti. Da, dosarul poate avea acelasi nr., dar nu e obligatoriu.
Daca nu face nimeni repunerea pe rol timp de 1 an, procesul se va perima, adica procedurile se vor sterge ca si cand nu au existat.
stoica ioana-gina a scris:
Intrebarea mea este , daca mostenitorii fac recurs, procesul unde se va tine( ex. apelul s-a tinut la Tribunalul Bucuresti)

La Curtea de Apel București.

(...) si este posibil ca numarul de dosar sa fie acelasi?

Numărul de dosar va rămâne același și în recurs.
Judecarea apelului va continua după introducerea în cauză a moştenitorilor.

Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti, cu acelaşi număr de dosar (cel iniţial, de la instanţa de fond).

Acuma, că va exista recurs sau nu, depinde de codul de procedură pe care se judecă dosarul. Mai depinde de voinţa părţilor (în situaţia în care decizia din apel va fi cu drept de recurs). Oricum, cunoscînd numărul dosarului, îl veţi putea urmări în continuare pe portal.
Imi pare rau, dar inca sunt nelamurita- de cand incepe a se scurge aceasta perioada de un an, de la data decesului oponentului meu sau de la data suspendarii procesului.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere suspendare /proces - efecte ? termen repunere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat. Este vorba despre un proces de moștenire. Tatăl meu și cu frații lui au moștenit ... (vezi toată discuția)
Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar ancut75 ancut75 Buna seara, Ma puteti ajuta oare? Pe rolul judecatoriei Cornetu exista un proces de partaj judiciar care este suspendat cf art.244 ali.1 pct.1 din ... (vezi toată discuția)