avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce efecte are preavizul sefului demisionar asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce efecte are preavizul sefului demisionar asupra scoaterii unui post vacant la concurs?

Seful unui serviciu public, cu personalitate juridica isi depune demisia cu data de 10.02.2014.Astazi, 11.02.2014, ar fi trebuit sa demaram procedurile de scoatere a unui post vacant la concurs.Se mai pot efectua aceste proceduri in perioada de preaviz a sefului de serviciu, adica acesta poate semna actele, deciziile...chestii pe care le-ar face in mod normal, isi pastreaza toate atributiile in aceasta perioada?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 11 Februarie 2014
Pe durata preavizului , c.i.m. isi produce toate efectele juridice. Astfel, persoana demisionara va putea indeplini toate atributiile prevazute in fisa postului pe durata preavizului.

Se pot demara procedurile pentru scoaterea la concurs a unui post numai dupa ce acesta a devenit vacant . vacantarea se produce la data incetarii raportului de munca / de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie incredibila! post castigat prin concurs dar... Aqua_blue Aqua_blue Salutari celor de pe forum! Ma aflu intr-o situatie neobisnuita. Am castigat un concurs pentru un post de conducere (sef serviciu) intr-o universitate de ... (vezi toată discuția)
Lichidare M_P M_P Daca s-a depus preavizul (semnat de accepatare de catre sef) la resurse umane , si apoi seful atribuie o indatorire care intra la categoria faci ce zice seful ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile ce pot sa lucrez in timpul asta? Emmanuel_ro Emmanuel_ro Buna , sunt angajat la o firma romaneasca unde serrviciul se desfasoara in afara tarii... ca sofer profesionist... Acum mi sa terminat concediu medical si am ... (vezi toată discuția)