avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, protejare mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, protejare mostenitor

buna ziua! am o fiica ce este bolnava de schizofrenie dar este stabilizata,lucreaza, este casatorita si amândoi locuiesc cu mine. apartamentul este al meu, sotul este decedat si ea a renuntat la mostenire in favoarea mea.totul ramane ei dupa decesul meu.dupa comportamentul sotului ei se vede ca sta cu ea numai pentru locuinta si-mi este frica , ca dupa decesul meu când sigur ea va face o cadere o va interna si ramane el in casa.cum pot face ca el sa nu beneficieze de munca mea si a sotului meu?multumesc !
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 15:54, 18 Februarie 2014
rude nu are, este infiata de noi si nu avem rude care sa ne ajute, iar in legatura cu "cea mai apropiata persoana" dupa decesul meu ........... a stat internata 40 de zile si nu s-a dus odata la ea.asi nedreptati-o sa las altcuiva casa si tot ce am.in concluzie , nu exista nici o solutie. multumesc!
Legal si moral , daca nu are alte rude ca sa aibe grija de ea, sotul este cea mai apropiata persoana...de alegerile pe care le facem in viata nu este nimeni de vina.....
oricum bunul nu l va putea instraina pentru ca apartine fetei dvs.....
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
ContSters250994, utilizator
o lamureste sa vanda apartamentul si apoi Dumnezeu cu mila! Cine stie pe unde o arunca?daca asi vedea ca are acum grija ei, ca o ocroteste asi fi cea mai fericita .asta este cauza pentru care ma zbat sa gasesc o solutie.
@clipa43

Banuiesc ca fiica d-voastra nu are copii si, avand in vedere situatia speciala in care se afla, nici nu va avea. De asemenea, nu cred ca va putea infia.
Unu. Asadar, dupa decesul d-voastra si dupa decesul ei (indiferent cat este de tanara, candva, la fel ca mine si ca d-voastra, va muri) tot ceea ce-i lasati d-voastra va reveni fie ginerelui - in care n-aveti incredere - fie statului, daca ginerele moare inaintea ei.
Doi. Oamenii stapanesc bunurile pana in clipa mortii, moment din care, indiferent de ceea ce au avut, nu mai au nimic. Ca urmare, daca lasati altcuiva apartamentul iar acesta se obliga ca in schimbul apartamentului sa o ingrijeasca pe fiica d-voastra si sa aiba grija ca sotul sa nu o scoata din locuinta nu faceti altceva decat sa va asigurati ca dupa moartea d-voastra fiica va beneficia de locuinta si intretinere chiar daca isi pierde locul de munca.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Doamna uneori Iadul e pavat cu intentii bune.

Nu vreau sa spun ca aveti o impresie gresita despre ginere.
Nu vreau sa spun ca poate dvs intelegeti gresit fericirea ficei dvs care spuneti ca isi trateaza CA UN OM NORMAL, MAJOR SI RESPONSABIL problema medicala.
Nu vreau sa spun ca poate dvs aveti o problema de aceiasi natura sau ca varsta va face sa nu luati cele mai bune decizii sau sa trageti cele mai corecte concluzii.

DAR...

Am vazut multe familii/perechi destramate datorita climatului psihic viciat de catre cei apropriati unuia sau altuia dintre membrii respectivului cuplu. Unii care culmea ar fi jurat sincer ca le vor binele!
Binele cu forta e un RAU! V-ati gandit ca poate actiunea dvs o sa antagonizeze relatia lor de cuplu?
Pt unele persoane un acoperis deasupra capului inseamna mult in ziua de azi, poate constitui si un motiv pt care sa vrea sa stea cu ea.
Pe de alta parte v-ati gandit ce va simti fata dvs stiindu-se pusa practic sub tutela? Adica cand mama ei o sa o declare implacabil si oficial pt toti "nebuna"? Poate o sa ii distrugeti echilibrul psihic...
Mai ganditi-va...in final nu-i veti putea trai dvs viata ei. Si mostenirea nu e bun comun. Inteleg ca o iubiti, sper sa nu va supere cuvintele mele sincere si benigne ca sens.

Nota nepractica: v-ar fi trebuit un fond de tip anglo-saxon.

Alte discuții în legătură

Atacarea dreptului civil de proprietate pe motiv psihiatric remusovidiu remusovidiu Sunt in situatia urmatoate : Verisoara impreuna cu sotul ei locuiesc in apartamentul unchiului si matusii mele , amandoi au buletin si domiciliu facut pe ... (vezi toată discuția)
Mostenitor legal Dora_angel Dora_angel Buna ziua. Intrebarea mea este legata de modul in care ma pot asigura ca tot ceea ce ne apartine, mie si sotului meu, va fi mostenit integral de copilul din ... (vezi toată discuția)
Fiica bolnava de alzheimer, bunuri administrate de sot ZAV ZAV Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate face in situatia urmatoare: Matusa mea impreuna cu fiica ei au cumparat un apartament in urma cu aproximativ 18 ani si ... (vezi toată discuția)