avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Recuperare onorariu de succes pe cale separata
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Recuperare onorariu de succes pe cale separata

Buna ziua, spuneti-mi va rog, este posibila recuperarea onorariului de succes pe cale separata, chemand parata sa achite acest onorariu?
Fac unele precizari:
-Acesta nu a fost precizat niciunde in cadrul procesului pe fond dintre reclamant si parata.
-Avocatul a incheiat cu clientul(reclamantul in acest caz) un contract de asistenta, trecand in acesta un onorariu fix, iar in cazul unui succes, un onorariu de succes, tot intr-o suma fixa clara.

In cazul in care se poate initia actiunea pe cale separata, acesteia atasandu-se contractul de asistenta juridica, chitanta, factura, aceasta va fi timbrata la valoarea onorariului de succes?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Hamann , utilizator 17:17, 11 Februarie 2014
nu se poate recupera onorariul de succes. cheltuiti degeaba
Este cumva considerata o obligatie nascuta dintr-un raport juridic (contractul de asistenta juridica in speta) doar intre prestator servicii (avocat) si beneficiar (client)? ce nu poate fi imputata paratului...
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Hamann, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes solicitat dupa judecarea cauzei - somatie de plata!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Reprezint o societate, care este debitoare intr-un litigiu in care creditoarea şi-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile OUG 119/2007. Actiunea ... (vezi toată discuția)