avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura IT abuziva-Motiv de concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura IT abuziva-Motiv de concediere?

La o societate private, exista o procedura it adusa la cunostinta salariatilor, care spune ca nu ai voie sa treimiti nici un mail in interes personal, ca nu ai voie sa accesezi nici un site in interes personal, reprezentand motive de concediere, ca tot ceea ce lucrezi pe calculator, tot ceea ce descarci, deschizi, toate mail-urile, sunt stocate si accesate de angajator.
E legala o asemenea procedura? Ca eu am gasit pe internet o directiva europeana in care se spune ca si la service ai dreptul la viata privata, ca nu se pot delimita una de cealalalta, ba , mai mult, in Anglia, cineva care a fost concediat din aceasta cauza a castigat daune in instanta.
Si ce se intampla daca se refuza semnarea unei astfel de proceduri?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 11 Februarie 2014
Cazul Copland vs. Marea Britanie, decis de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pe data de 3 Aprilie 2007, aduce din nou in prim-plan controversata problema a monitorizarii angajatilor la locul de munca, inclusiv in ceea ce priveste Internet-ul si stabileste un precedent ce poate fi folosit si de instantele romanesti.

Detalii :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere la locul de munca venturianov venturianov buna ziua. angajatorul are dreptul de a monitoriza locurile de munca? prin locuri de munca intelegem: birouri, holuri, hale etc. are dreptul de a asculta ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim pe perioada determinata raj4o raj4o buna ziua ce pot face daca daca am avut cim pe perioada determinata si mi-sa prelungit dar fara stirea si semnatura mea?specific ca in dreptul angajatului ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatorilor asupra emailurilor angajatilor nemona2011 nemona2011 Buna. As avea si eu o intrebare. Am lucrat pana ieri (inclusiv) la o multinationala; mi-am dat demisia la zi ieri (fara preaviz), iar demisia intra in vigoare ... (vezi toată discuția)