Doresc sa cumpar o casa, dar proprietarul nu mai are actul de cumparare al locuintei cu care figureaza in CF. Exista posibilitatea ca dupa ce cumparar casa, sa apara proprietarul cu actul si sa imi faca ceva probleme?
La notar se cere pe langa CF si contractul de cumparare a imobilului iar la cartea funciara ar trebui sa existe o copie dupa acel contract de vanzare cumparare, sa solicite vanzatorul de acolo o copie sau de la notarul unde a incheiat contractul un duplicat. O seara buna
Nu, nu este posibil. Si cei de la Cartea Funciara au in arhiva documentatia pentru intabulare printre care si o copie a actului de proprietate, aceasta nu este suficienta dar se va sti unde sa se ceara duplicat.
Intrebati-l cand a cumparat casa, daca este demult ar fi posibil sa gaseasca contractul la arhiva , respectiv la camera notarilor publici din judetul respectiv. Costa undeva la 60-70 de lei sa obtina un duplicat.La CF trebuia sa existe o copie dar si eu am patit acelasi lucru ,nu mai exista copia actului in baza caruia s-a facut inregistrarea in CF dar l-am gasit la camera notarilor publici . O zi buna!
Bună ziua,
Am si eu o intrebare...
Părinții mei au cumpărat o casă in urmă cu 23 de ani fară contract, doar printr-o hartie scrisa de mâna pe care nu o mai au! Acum trebuie să vindem casa însă cum putem dacă nu avem nici un act care să dovedească ca acel imobil ne aparține!Noi am locuit acolo 23 de ani.
Mulțumesc,