avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare Casa, proprietar fara contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare Casa, proprietar fara contract de vanzare cumparare

Buna ziua,

Doresc sa cumpar o casa, dar proprietarul nu mai are actul de cumparare al locuintei cu care figureaza in CF. Exista posibilitatea ca dupa ce cumparar casa, sa apara proprietarul cu actul si sa imi faca ceva probleme?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AlexandraB13 , utilizator 14:32, 21 Martie 2019
La notar se cere pe langa CF si contractul de cumparare a imobilului iar la cartea funciara ar trebui sa existe o copie dupa acel contract de vanzare cumparare, sa solicite vanzatorul de acolo o copie sau de la notarul unde a incheiat contractul un duplicat. O seara buna
Proprietarul zice ca a cerut duplicat dar nu mai exista niciunde. E posibil?
Nu, nu este posibil. Si cei de la Cartea Funciara au in arhiva documentatia pentru intabulare printre care si o copie a actului de proprietate, aceasta nu este suficienta dar se va sti unde sa se ceara duplicat.
Intrebati-l cand a cumparat casa, daca este demult ar fi posibil sa gaseasca contractul la arhiva , respectiv la camera notarilor publici din judetul respectiv. Costa undeva la 60-70 de lei sa obtina un duplicat.La CF trebuia sa existe o copie dar si eu am patit acelasi lucru ,nu mai exista copia actului in baza caruia s-a facut inregistrarea in CF dar l-am gasit la camera notarilor publici . O zi buna!
Bună ziua,
Am si eu o intrebare...
Părinții mei au cumpărat o casă in urmă cu 23 de ani fară contract, doar printr-o hartie scrisa de mâna pe care nu o mai au! Acum trebuie să vindem casa însă cum putem dacă nu avem nici un act care să dovedească ca acel imobil ne aparține!Noi am locuit acolo 23 de ani.
Mulțumesc,
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
AlexandraB13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate pierdut Marilena  Marin Marilena Marin Buna ziua! Cum pot intra in posesia unei copii a contractului de vanzare-cumparare imobil daca am pierdut actul respectiv? Eu stiu ca respectivul act ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de doua ori LaurV LaurV Buna ziua, Este posibila vanzarea unui imobil de doua ori? Din cate am inteles eu, dupa 6 zile de la obtinerea primului extras de carte funciara, vanzatorul ... (vezi toată discuția)