avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere ipoteca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere ipoteca

In urma cu un an am cumparat, pe societatea mea, o cladire de la o alta societate. Am convenit ca plata sa se faca intr-un interval de 60 zile. Plata s-a facut la termen. Vanzatorul a instituit o ipoteca pe care a inscris-o in Cartea Funciara pana la plata finala. Acum trebuie sa iau o autorizatie de constructie. Pentru aceasta trebuie radiata ipoteca. Vanzatorul sustine ca eu sa merg si sa achit unui notar ceva peste 500 Ron pentru radierea ipotecii. Consider ca nu eu trebuie sa platesc. Poate cineva sa ma ajute cu o informatie pertinenta in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters183043 , utilizator 19:44, 11 Februarie 2014
Din cunostintele pe care le detin , vanzatorul este cel care trebuie sa ridice ipoteca si tot dansul sa achite taxa pentru radierea acesteia.

Daca gresesc, rog colegii sa ma corecteze. Multumesc.
Multumesc
Logic asa este. Probabil ca si legal ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant mihaigaby mihaigaby Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea. Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de ... (vezi toată discuția)
Cine stie cum arata o cerere de radiere ipoteca?am nevoie sbdcl sbdcl postati va rog o cerere de iradiere ipoteca ,de ce am nevoie ?unde ma duc? (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de grad iv GeorgianaG GeorgianaG Buna ziua, va solicit un punct de vedere, eventual o solutie la urmatoarea situatie: in 2003 am achizitionat prin credit ipotecar un apartament. In actul ... (vezi toată discuția)