Alex176 a scris:
In opinia Dvs. ce inseamna "vor fi trecuti pe sistem necontorizat fara regularizare, pana cand vor permite accesul pentru verificare"?
Se va face regularizarea dupa verificare? sau
Vor fi trecuti pe sistem necontorizat fara a se face vreodata regularizarea?
Ma scuzati ca insist, dar vreau sa stiu daca pot sa le solicit regularizarea, intrucat am permis ulterior verificarea si am si comunicat fisele cu indexurile pe care mi-au spus ca le-au primit.
Raspunsurile ar trebui sa le primiti de la administrator pentru ca el aplica regulile specifice asociatiei dv.
Dar am sa va raspund la modul cum se procedeaza in asociatia mea
in acest caz.
- prima si a doua luna (la dv. numai prima luna) se estimeaza;
- daca se declara a treia luna (la dv. a doua luna) se regularizeaza;
- la a treia luna (la dv. a doua luna), daca nu se declara, se trece consum necontorizat.
- daca nu declara nici a 4-a luna, nici a 5 -a etc. in toate aceste luni i se considera consum necontorizat;
- daca vine in a 4-a, a 5-a luna ..... a
n-a luna cu declararea indecsilor ii fac o medie intre ultima anterioara luna in care a declarat si luna curenta in care declara indexul. Cu acest consum mediu lunar pentru apartamentul lui stabilesc indexul de intrare pentru calcul in luna curenta, scazand din ce declara acum acea medie a consumului.
- DAR....ce a fost pus ca si consum necontorizat (concomitent
nu i se pune si alt consum individual) nu se mai ia in calcul. Si aceasta pentru un motiv foarte simplu si anume ca
atata timp cat a fost in cunostinta de cauza asupra consecintelor nedeclararii indecsilor si acceptarii situatiei de fapt, prin regulament nu exista niciun motiv sa fie absolvit de plata acelui consum necontorizat.
E valabil si pentru cazul cand nu se permite verificarea apometrelor sau citirea acestora de catre persoane desemnate.