avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datornic la intretinere care ne controleaza apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datornic la intretinere care ne controleaza apometrele

Buna seara,

Conform regulamentului asociatiei de proprietari, persoana desemnata sa citeasca o data la 3 luni apometrele si repartitoarele este o persoana care are 7.000LEI restanta la intretinere, impotriva careia exista o sentinta nepusa in executare pentru jumatate din suma.

Doresc sa aflu cum putem face ca aceasta persoana sa nu mai aiba acces in casele noastre. Presedinta nu vrea sa puna in executare sentinta, motivand ca nu o detine, iar persoana aceasta, daca nu ii permitem accesul in case, comunica administratorului consumuri cu mult mai mari, pentru ca asa scrie in regulament.

Sunt in situatia de a plati 20mc de apa pentru ca nu am permis accesul acesteia, singura, in casa la momentul citirii contoarelor.

As vrea sa stiu ce actiune pot intreprinde pentru a nu plati mai mult decat am consumat si ce pot face ca persoana respectiva sa nu mai intre in casa mea.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex176 , utilizator 11:17, 14 Februarie 2014
Moralmente este cel putin nepotrivit ca o asemenea persoana sa "faca legea" in asociatie.
Dar, indiferent de felul in care se aplica niste reguli, locatarii trebuie lamuriti.

Pe de alta parte, in afara de aspectul moral al lucrurilor, nu exista o legatura intre restanta persoanei respective si sarcina pe care o are in asociatie - aceea de a citi apometrele.

Sa stiti insa ca, in majoritatea asociatiilor, se lucreaza cu oamenii pe care ii are asociatia, buni-rai, instruiti-neinstruiti, educati/needucati, stiutori de carte/ignoranti, cunoscatori ai legilor/habarnisti binevoitori/rauvoitori etc.

Oricat ar parea de nerealist, totusi, sta in puterea colectivitatii sa schimbe lucrurile. Si e suficient ca unii locatari sa se transforme in vectorii acestor schimbari.
Uneori este obositor, este plictisitor, ai impresia ca mergi pe loc. Trebuie ceva vointa ca sa se instaureze o minima legalitate si corectitudine si ....foarte multa consecventa fara de care orice efort se termina intr-un esec din care se iese din ce in ce mai greu.
Vai, ce frumos ati scris! Va multumesc mult de tot! Va doresc o viata frumoasa, cu cat mai multi oameni buni in preajma!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire apometre si folsire spatii comune dyayzh dyayzh 1. Administratorul unei asociatii de locatari are obligatia legala de a citi apometrele individuale? 2. Daca admnistratorul de bloc este in conflict cu ... (vezi toată discuția)
Imputare pierdere apa rece / apa calda la cei care refuza sa dea citirea contoarelor ralus12 ralus12 buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza din punct de vedere legal in cazul celor care refuza sa dea citirea apometrelor de apa rece si ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)