Buna ziua,
Va adresez rugamintea de a ma clarifica si pe mine in urmatoarea problema. Tatal meu a decedat in urma cu jumatate de an si eu sunt unicul mostenitor. Stiu ca noul Cod Civil prevede ca mostenirea este sub beneficiu de inventar, deci daca tatal meu a avut vreo datorie, inseamna ca aceasta nu poate depasi valoarea mostenirii. In acest context, va rog mult sa-mi spuneti daca pot afla de undeva daca exista vreo datorie a tatalui meu (eu nu am cunostinta despre asa ceva si cred ca este foarte putin probabil sa existe, insa el in ultimii ani a avut probleme psihice si singura temere este sa nu-l fi pus cineva sa semneze ceva, iar el sa fi semnat). In cazul in care nu pot afla de nicaieri daca exista sau nu vreo datorie, atunci va rog sa-mi spuneti cam in cat timp se revendica in general plata unei datorii. De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca pentru un teren pe care-l mostenesc de la el si doresc sa-l vand, iar pretul pe care urmeaza sa-l obtin este mult mai mic decat ceea ce apare in grila notariala (este mult supraevaluat la notari), care este valoarea lui la estimarea valorii mostenirii – cea din grila notariala, (caci am inteles ca impozitul este calculat la aceasta valoare daca pretul obtinut este mai mic) sau pretul pe care l-am obtinut?
Multumesc mult
Termenul general de prescriptie este de 3 ani
Puteti sa va informati despre eventuale sarcini de la oficiul gerneral de cadastru si intabulare imobiliara
Dv va revine initial obligatia achitarii obligatiilor aferente transfer drept de proprietate
Nu are legatura obligatiile aferente dezbatere succesiune cu pretul de tranzactionare bun teren
Puteti fie cauta cumparator care sa va acorde pretul dorit fie,asteptati momentul favorabil