avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta- termen redactare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta- termen redactare

Buna ziua,
As dori sa stiu cam in cate zile de la sentinta pleaca documentul cu hotararea din judecatorie catre cei implicati?
In legatura cu sentinta de mai jos, decizia este in favoarea petent-ului sau CNADNR-ULUI?

Tip solutie: Admite plângerea
Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea contravenţională. Desfiinţează Procesul-verbal de constatare a contravenţiei, seria R12 nr.0006... încheiat la data de 11.01.2012 de C.N.A.D.N.R. S.A. – CESTRIN ca nelegal şi netemeinic. Respinge capătul de cerere privind restituirea sumei de 246,35 lei, reprezentând contravaloarea amenzii contravenţionale şi a tarifului de despăgubire, ca inadmisibil. Cu drept de recurs în termen de 15 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 23 ianuarie 2014.
Document: Hotarâre 769/2014 23.01.2014.

Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 15:33, 13 Februarie 2014
Hotararea va parveni partilor de la instanta dupa ce va fi redactata de catre judecator (functie de cat de repede se redacteaza!); exista decat un termen de recomandare pentru redactare, care, de cele mai multe ori, in practica nu se respecta din cauza gradului mare de incarcare al instantelor!
Hotararea respectiva va este partial favorabila intrucat, desi se desfiinteaza PV ca nelegal si netemeinic, totusi nu vi se restituie amenda si tariful de despagubire, ca fiind inadmisibile! Declarati recurs cand vi se va comunica hotararea, in 15 zile!
Am uitat sa mentionez ca in respectivul dosar erau 10 procese verbale din care a fost anulat doar 1...de aici si nelamurirea noastra, ce s-a intamplat cu celelalte 9. Pentru acelea ni se va returna banii platiti? Multumesc anticipat pentru raspuns.
In cazul acesta instanta nu s-a pronuntat pentru ceea ce s-a cerut si, in aceasta situatie, va sfatuiesc sa formulati calea de atac (banuiesc ca cea a apelului), in termen legal, de la comunicarea catre dvs. a sentintei respective! In calea de atac, ca si motiv, precizati faptul ca instanta a anulat doar 1PV, cand, in realitate, s-a solicitat anularea a 10 PV!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere rovinieta admisa in parte - ce obligatii mai am? adi_lazar adi_lazar Mi s-a admis in parte plangerea contraventionala impotriva procesului verbal de lipsa a rovinietei. Imi traduce cineva solutia de pe portal.just.ro, va rog ... (vezi toată discuția)
se poate promova o contestatie in anulare?? Manole Dumitru Manole Dumitru Dupa noile modificari ale Codului de proc.civ. (art.1 pct.1^1) cererile ce au obiect \"pretentie\", sub 2000 RON inclusiv \"Judecatoria este prima si ultima ... (vezi toată discuția)
Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)