Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu gasirea unor raspunsuri pentru urmatoarele situatii:
1.Dupa aproape 7 ani de casnicie am ales sa divortam la notar. Minorul are 3 ani si nu a interactionat cu tatal sau decat sporadic incepand cu varsta de 1 an si 6 luni. Minorul nu vrea sa mearga la tata, fiindu-i foarte greu sa plece de langa mine(mama).Stiu ca are dreptul sa il ia dar nu stiu cum il pot impiedica sa-l ia cu forta. In permanenta declara ca are dreptul sa-l ia.Nu vrea sa distrug acest copil. Merge la gradi, este foarte istet, vb limba engleza, invata mai nou germana, canta, spune zeci de poezii, etc.Sotul a lucrat in Italia din august 2012 si s-a intors definitiv in tara in 5.01.2014 timp in care a trimis bani copilului din cand in cand. In ian 2014 ia dat minorului suma de 100 ron iar in feb 170 ron.dupa divort ii va plati minorului undeva la 210 ron, 1/4 din salariul net,groaznic de putin avand in vedere ca doar gradinita copilului, care este una de stat ma costa lunar 400 ron.As dori sa stiu care este procedura de a -l impiedica pe tatal minorului sa ia cu forta copilul, nedandu-i sansa de acomodare cu intoarcerea tatalui, se poate tine cont si de parerea minorului, avand in vedere ca are doar 3 ani???
2.A doua situatie este legata de partaj. detinem din timpul casatoriei un autoturism din 1998, nu are valoare materiala prea mare, l-am cumparat cu 1600 euro in nov.2012.Autoturismul este cumparat de mine in lipsa sotului care era in italia. 4700 ron din banii ce i-am achitat pe masina sunt banii obtinuti din botezul minorului,1600 ron bani ce i-am primit din concedii neefectuate de la fostul angajator. In aceeasi perioada a trimis in tara sotul 600 euro, bani ce nu au fost destinati expres cumpararii autoturismului ci intretinerii minorului. Vreau sa stiu daca acest autoturism va vi impartit 50 - 50.Eu m-am ocupat de inmatriculare, plata politei RCA, impozit, intretinere, din salariul meu.
3.In cazul in care dupa divort mi se ofera posibilitatea de a lucra cu acte in regula intr-o tara din Europa si inscriu minorul la o gradinita in acea tara, spre binele acestui, ma poate impiedica sotul sa iau minorul cu mine? Daca da cum il pot actiona in justitie astfel incat sa nu prejudicieze drepturile minorului la un trai mai bun?
Astept raspunsurile dumneavoasta!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
mirebire , utilizator
09:26, 13 Februarie 2014