avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator indemnizatie crestere copil

salariat cu stagiu de cotizare complet...naste copil...in acelasi timp si administrator...
poate beneficia de indemnizatie crestere copil...fara sa renunte la functia de administrator( suspendare..?)?pe baza stagiului ca salariat?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 19:11, 18 Aprilie 2009
hey people!!
lasati cearta in replici..si raspunde-ti la intrebare...pentru restu go to a cup of coffe!!!
intrebarea e simpla...si raspunsul e da sau nu(preferabil ;)si temei legal..desi personal nu l-am gasit specificat ...ci doar lasa loc de interpretari)sau macar o situatie similara.....
deci:
daca un salariat la o firma este si administrator poate intra in concediu de crestere copil, fara a renunta la a fi administrator de societate?
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2009
Irina Havirneanu, Alte profesii
Poate fi administrator si asociat, daca este al propriei societati.adica nu are mandat de administrare si nu este remunerat.
multumesc mult de raspuns...mi se pare logic sa fie asa...
Cu alte cuvinte, conteaza daca e SRL sau SA:)
Nu ne certam ines, era doar o discutie. Iar la o "cup of coffee", cine stie? Poate intr-o buna zi vom organiza o intalnire sa ne vedem "in carne si oase" cat mai multi dintre noi. Mi-ar face o reala placere.
davideg a scris:
Poate fi administrator si asociat, daca este al propriei societati.adica nu are mandat de administrare si nu este remunerat.

Nu exista administrator fara mandat de administrare. Chiar daca e neremunerat, tot mandat este!
Pe de alta parte, interpretarea cum ca e posibila detinerea calitatii de administrator daca e neremunerata este datorata faptului ca OUG 158/2005 si normele sale impun conditia ca pe perioada CIC parintele sa nu obtina venituri. Daca ne uitam insa la scop, si anume ca printele respectiv chiar sa stea cu copilul, statul neplatindu-l ca sa faca alta treaba, atunci mi se pare inadmisibil cumulul cu functia de administrator, fie ea remunerata sau nu. Si indiferent ca e SA sau SRL.

Alte discuții în legătură

Conflict intre indemnizatie crestere copil si srl pe numele mamei? dana-m dana-m Buna seara, intrebarea mea este: daca o mamica este in CIC si primeste indemnizatie (in cazul de care vorbesc - cea minima de 600 ron) si a deschis un SRL pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic si calitate administrator cos_ionel cos_ionel BUNA ZIUA Am citit mai multe discutii pe forum dar tot nu sunt edificat. Revin la vechea “incompatibilitate” dintre calitatea de administrator ... (vezi toată discuția)
Asociat unic-angajat pe firma lui suciugeorgeta suciugeorgeta Un administrator de firma poate fi angajat pe firma lui ca director general??? (vezi toată discuția)