avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratie?

Revin cu o intrebare,referitor la minusul din caserie.
Societatea nu a aflat de minus decat in momentul cand eu ma aflam in spital.
Am luat legatura cu economista si mi-a spus ca nu poate fi vorba de un angajament de plata si trebuie pana pe 22 aprilie sa depun toti banii,ceea ce nu pot face ,deoarece nu ii am.
Se refuza angajament de plata dar mi-se cere sa d-au o declaratie de vinovatie.
Ma intreb daca nu e in defavoarea mea avand in vedere ca ei nu vor sa renunte la plingere penala.
Daca tot se ajunge la proces de ce sa semnez o declaratie prin care ma condam singura,fara sa mai am dreptul de a ma apara?
VA multumesc
Cel mai recent răspuns: citadinul , utilizator 09:49, 18 Aprilie 2009
Nu dati doamna nici o declaratie.Eventual contactati un avocat care sa va insoteasca la angajator si sa va consilieze/indrume in functie de dovezile concrete prezentate de angajator cu privire la "vinovatia" dvs.
Din cate stiu eu registrul de casa se tine in fiecare zi, daca la placare nu aveati minus care e problema patronului?.
Nimeni nu este obligat sa aduca probe in acuzarea sa, obligatia administrarii acestora revine organului de ancheta.Ideal ar fi ca ambele persoane angajat si angajator sa fie corecte in relatia de munca pe care o au si sa rezolve problema pe cale amiabila, poate e vorba de o greseala de calcul, nu neaparat o fapta penala. Discutati cu angajatorul si poate nu ajungeti la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare si evaziune fiscala daniela1994 daniela1994 buna seara, problema mea e cam complicaa dar incepe cam asa, in perioada apilie 2015 octombrie 2015 am lucrat lao firma de distributie bauturi alcolicein ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare, cum trebuie procedat zahariasergiuflorin zahariasergiuflorin Buna ziua, in urma cu 3 zile, lucram in tura de noapte, la o sala de aparate slot. Dupa plecarea clientilor am facut greseala de a mi incerca norocul cu bani ... (vezi toată discuția)
Presiuni la telefon dnella dnella Revin cu o intrebare la dvs. Se fac presiuni la telefon pentru a restitui minusul gasit in caserie, pe loc desi eu nu am acesti bani. Se invoca nu stiu ce ... (vezi toată discuția)