avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare si evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare si evaziune fiscala

buna seara, problema mea e cam complicaa dar incepe cam asa, in perioada apilie 2015 octombrie 2015 am lucrat lao firma de distributie bauturi alcolicein functia de agent vanzari, ca agent vanzari firma respectiva ma obliga sa tin incasarile asupra mea in fiecare zi de luni pana vineri si depunerea banilor se facea la caseria unitatii a doua zi dimineata la ora 9, incasari intre 5000 si 10000 lei zilnice si in weekend adica vinereasi sambata depuneam lunea banii la caseria unitatii peste 10 15 mii de lei, tot aceasta firma de distributie ma obliga sa vand fara facturi doar pe bonuri fiscale la agentii economici din zona incurajand evaziunea fiscala si sa emit facturi pe diferite persoane fizice facturi in urma carora marfa ajungea pe piata la agentii economici ce se sustrageau de la plata taxelor si impozitelor fata de stat prin evaziune, in octombrie neavand nici un mijloc de protectie la incasarile care le am avut am pierdut incasarile in weekend, tin sa mentionez ca nici masina de serviciu nu aveam mergeam cu masina personala la munca decontandu mi doar 120 de lei lunar benzina de catre patron, dupa ce am pierdut incasarile mam panicat si am fugit din oras plecand inafara tarii la munca ca sa pot sa restitui banii inapoi.In urma lipsei mele de la serviciu si a banilor m am ales cu o plangere penala facuta la judecatoria municipiului. am facut peste 20 de sedinte la psiholog specializat sa pot sa imi revin din aceasta trauma care mi s a produs cat timp am lucrat la aceasta firma si din sfaturile pe care le am primit de la prietenii care mi au fost alaturi am inteles ca daca ii dau in judecata am sanse sa castig avand in vedere abuzurile la care am fost supus de aceasta firma, as dori o parere de la cineva de specialitate, multumesc anticipat si astept un raspuns
Adevarul este ca v-ati complacut inca de la inceput acceptand tacit sa faceti un lucru de care aveati cunostinta ca este ilegal. Acum ca ati pierdut banii dupa care ati mai dat si bir cu fugitii e normal ca nu a placut nimanui, dar puteati sa ramaneti, sa va recunoasteti vina dupa care puteati incheia un angajament de plata cu patronii pentru a evita instanta. Este adevarat puteti si dvs. sa ripostati dand in judecata patronii dar asta nu va absolva de vina pe care o aveti si anume aceea de a pierde banii si de a participa la evaziune.
Mie imi pare ca riscati sa ajungeti la o condamnare penala si dvs. va ganditi sa ii dati in judecata.

Inainte de a deschide un proces trebuie sa cunoasteti absolut orice consecinta s-ar putea produce daca l-ati deschide.

Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea salariatilor anonim anonim Am o firma de distributie, iar agentii mei, angajati, emit facturi pe un anumit termen. Am avut probleme fiindca unul a plecat si a lasat in urma facturi ... (vezi toată discuția)
Lipsa incasari FlorinCef FlorinCef Buna ziua! Lucrez la o firma de distributie ca si agent vanzari si am pierdut suma de 3400 de lei din incasari. Am fost la birou am dat nota explicativa si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat? MAVERICK2011 MAVERICK2011 Pe scurt relatez ce am patit: Am colaborat cu o firma in calitate de contabil,la sediul acesteia, in program part-time.Pe parcursul colaborarii au existat ... (vezi toată discuția)