avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De la ce varsta minorul poate decide singur la care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De la ce varsta minorul poate decide singur la care din parintii divortati vrea sa locuiasca?

Exista stipulat in vreo lege varsta la care minorul poate decide singur la care din parintii divortati poate sa locuiasca?Ma intereseaza varsta cand copilul poate decide singur fara nicio influenta,nu cand poate fi ascultat,si cand instanta poate tine cont de opinia lui(dar nu e obligata).Ma intereseaza cand poate decide el singur.Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
gabi_br.ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:32, 13 Februarie 2014
Minorul nu poate decide numai el indiferent de varsta, se audiaza minorul, se procedeaza la ancheta psiho sociala, iar instanta va decide cu cine va locui minorul.
Minorul poate fi interogat la varsta de 10 ani ,dar in camera de consiliu si nu in public.
Dorinta minorului constitue un factor de decizie ,dar nu este imperativa,judecatorul analizeaza toate variantele si ia decizia optima ,pe care o considera a fi in masura sa asigure o buna educatie si crestere armonioasa a copilului.
de la majorat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)
Custodie cernautanuana cernautanuana ce factori determina incredintarea custodiei copilului catre tatal? (vezi toată discuția)