avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati!

Va rog sa ma ajutati, am o problema cu un vecin de al meu. Un timp am fost prieteni de familie, am ajutat foarte mult pe el, dar dupa un timp, din anumite motive ne-am certat si a inceput mai intai sa ne ameninte ca se va sinucide daca nu ne impacam, apoi ne-a jignit pana a intrecut orice masura. In 2 luni de zile am primit sute de mesaje pe telefon cu fel de fel de amenintari. Puteti sa-mi spuneti ce as putea sa fac? Cum as putea sa scap de el? Exista o metoda legala ? Va multumesc aticipat pentru un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Katalin1979 , utilizator 17:41, 17 Aprilie 2009
Puteti sa mergeti si sa faceti o plangere la Politie. Mai intai insa, apelati cu incredere la politistul de proximitate. Este indrituit sa rezolve astfel de conflicte.
Puteti formula o plangere la Politie pentru infractiunea de amenintare conform dispozitiilor art.193 C.pen.Daca pe parcursul cercetarii si urmaririi penale, prietenul isi schimba comportamentul, in sensul ca "devine civilizat", va puteti impaca, respectiv retrage plangerea prealabila.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire minor de catre o vecina any77 any77 Buna seara,am si eu o problema legata de o vecina...Sunt mama unui baietel de 12 ani care este mereu hartuit de o vecina a carui fiu a fost prieten cu fiul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea telefonica a amenintarilor,ma va ajuta sa i-mi recastig siguranta? geea_the_first geea_the_first Buna ziua!Situatia mea este in felul urmator:am fost implicata intr-o relatie ,care,dupa 3ani si 4-5luni,s-a deteriorat complet,din punctul meu de vedere(in ... (vezi toată discuția)
Conflicte intre colegi ioana rosu ioana rosu Va rog sa imi spuneti ce temei legal am daca confictul pe care il am cu o colega a degenerat in amenintari si jigniri? va multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)