avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raportul de munca si pensionarea pe caz de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raportul de munca si pensionarea pe caz de boala

Buna ziua,

Am un angajat care in acest moment are 200 zile de concediu medical. Cum se procedeaza in acest caz? Angajatul solicita la Comisia medicala , documente pt pensionarea pe caz de boala pe care le depune la Casa de pensii si dupa ce primesc decizia de pensionare pe caz de boala ii incetez contractul ? pana atunci pot sa ii eliberez adeverinte medicale? sau exista alta procedura?

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Juvenalia , utilizator 10:11, 13 Februarie 2014
1. La data comunicarii deciziei de pensionare de invaliditate, c.i.m. incetaeza de dret, conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.

2. Pana la incetarea c.i.m., salariatul beneficiaza de toate drepturile prevazute de lege, c.i.m., ccm aplicabil etc.
Multumesc freeelis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de intocmit de angajator pt viitorul pensionat pt invaliditate flori9 flori9 Buna ziua, in cazul unui angajat care se va pensiona pt invaliditate, care sunt obligatiile angajatorului fata de viitorul pensionat? Ce anume acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Incetare cim de drept magda.balog magda.balog Buna ziua! Am o doamna care intra in pensie de boala din 15 Aprilie si stiu ca trebuie sa ii desfac contractul cu art 56 insa dupa aia ea ramane la 4 ore ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - o salariata are un numar de 55 zile calendaristice de concediu medical din care 30 zile sunt ... (vezi toată discuția)