avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Esalonarea la plata a obligatiilor bugetare
Discuție deschisă în Executare silită

Esalonarea la plata a obligatiilor bugetare

este posibila esalonarea la plata a obligatiilor bugetare in cazul in care ANAF, in scopul recuperararii creantei, a anuntat deja vanzarea la licitatie a unui imobil proprietatea debitorului (persoana juridica), cu constituirea de catre debitor a garantiei ca fiind insusi imobilul scos la licitatie?

Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
allbike, utilizator
Cel mai recent răspuns: Niconic , utilizator 21:38, 8 Martie 2014
mai concret, in conditiile publicarii de catre ANAF a anuntului de vanzare la licitatie a imobilului sechestrat, ma intereseaza posibilitatea esalonarii si aplicabilitatea

"ARTICOLUL 15

Suspendarea executării silite

(1) Pentru sumele care fac obiectul eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale, precum şi pentru obligaţiile prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a)–b1) şi d)–h) nu începe sau se suspendă, după caz, procedura de executare silită, de la data comunicării deciziei de eşalonare la plată."

OUG 29/2011 – Reglementarea acordării eșalonărilor la plată – ACTUALIZATÃ 2013
[ link extern ]


fiscul refuza, exclude posibilitatea acordarii esalonarii pe motiv ca s-a publicat deja anuntul de vanzare.


nota:

mai e si in codul de procedura fiscala:

Potrivit art. 148 Cod. proc. fiscală, executarea silită se suspendă:

- la data comunicării aprobării înlesnirii la plată, în condiţiile legii;

[ link extern ] /

in opinia fiscului, vanzarea la licitatie (valorificarea bunului) nu apartine "procedurii de executare silita" (nu e "masura de executare silita")!!!

va rog, o opinie!


va rog, cum se poate formula convingator pentru inspectorul de la fisc (sau pentru o instanta) faptul ca se poate aproba (daca sunt indeplinite celelalte conditii) o esalonare chiar daca s-a publicat anuntul de vanzare la licitatie a unui imobil sechestrat, in conditiile og 29/2011?

pentru ca anterior og 29/2011, in "Proiect de lege - reglementarea acordarii esalonarilor la plata" (ce s-a intamplat cu legea asa?) nu era posibil (initial), dupa care a devenit posibil...

"potrivit amendamentului adus de Comisia sesizata in fond formei initiale a proiectului de lege, esalonarea se va acorda si pentru:
- obligatiile fiscale restante pentru care a fost inceputa procedura de valorificare a bunului sechestrat prin publicarea anuntului de vanzare
;"
www.avocatnet.ro/content/art...

iar in og 29/2011 nu e nicio distictie publicat/nepublicat anuntul de vanzare...

[ link extern ]




Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
allbike, utilizator
Ce ATI rezolvat?si eu sunt aproape de aceasta situație.am un imobil ipotecat la banca si mi e teama ca fiscul o sa l scoată la licitație.as vrea si eu sa esalonez plata dar am înțeles ca nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii stabilite prin decizie control dutescu maria dutescu maria Buna ziua, In urma unui control de fond s-a stabilit ca am colaborat cu o firma inactiva si a rezultat debit suplimentar impozit 20000 si tva 23000 plus pen ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator masini ElenaRota ElenaRota Buna ziua! Stie cineva care este procedura pe care o aplica fiscul in urma popririi a 2 masini detinute de o firma cu datorii la buget (TVA restant)? Care ... (vezi toată discuția)