Buna ziua,
am un proces de partaj pe rol;
instanta mi-a dat pe fond 80% din apartament mie si 20%fostei sotii;
avand in vedere ca apartamentul este luat in rate direct de la proprietar si mai sunt de achitat aproximativ 35.000euro cum credeti ca se solutioneaza speta?!SE POATE COMPENSA SULTA CATRE FOSTA SOTIE?
instanta mi-a acordat mie apartamentul....urmeaza sa se faca expertiza constructiei pentru stabilirea valorii la zi a imobilului(achizitionat in 2009 cu 135.000euro,valoarea contractuala);va multumesc anticipat pentru opinii!STIMA!
Buna ziua,
nu ...nu am formulat nimic referitor la credit,ci, am solicitat acordarea imobilului 100% deoarece eu credeam ca am suficiente probe in acest sens....insa instanta a dat 80/20....
Aveti ipoteca pe casa, imprumutati la credit sunteti amandoi ?
Compensarea nu se face fara sa cereti asta in instanta sau sa aveti acordul fostei sotii.
Trebuia sa fi cerut si impartirea creditului ramas ca doar era o datorie legata de imobil.
nu este ipoteca!casa este luata direct de la proprietar! nu am cerut impartirea creditului deoarece,repet, am considerat ca am suficiente probe pentru ca instanta sa-mi acorde 100% imobilul,inclusiv creditul ramas
Atunci cand un proprietar primeste casa, este evident si moral ca acesta sa achite celuilalt proprietar cota stabilita de instanta (adica sotiei- 20% ) din valoarea acesteia, intrucat se presupune ca si el a contribuit cu o parte din pretul respective si trebuie despagubit....
Nu are relevanta faptul ca ati luat un credit, intrucat nu se imparte fizic, efectiv, locuinta (unul sa primeasca doua camera iar altul garajul, curtea, trei camere si veranda plus etajul, sa zicem) , ci doar o valoare exprimata in bani, iar dvs ramaneti cu bunul respective.
Chiar daca pare o impartire incorecta, nu este asa intrucat, la momentul impartirii fiecare a fost retinut ca ar fi platit cate o cota egala cu cea mai mica cota acordata de instanta sotului care nu va pastra bunul,. In cazul de fata pana la data impartirii fiecare ati contribuit cu o cota de cate 20%, deci un total de 40%, iar dvs mai aveti de platit 60%, fiind obligat sa dati inapoi sotului suma cu care acesta a contribuit, deci 20%....cam asa se apreciaza in astfel de spete.....