avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se mai poate declara recurs împotriva unei hotãrâri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se mai poate declara recurs împotriva unei hotãrâri pronunțate în apel, într-un litigiu de muncã?

Buna , intr-un proces de litigii de munca , actiune in raspundere patrimoniala , care a ajuns la sentinta definitiva , si intimatul trebuie sa plateasca 16.000 cu titlu de despagubiri reclamantului se mai poate face recurs ?
Procesul a fost castigat in prima instanta , s-a facut apel , s-a judecat la alta instanta , care a schimbat sentinta in parte , si acum aceasta este definitiva .
In legatura cu recursul , am aflat ca s-ar putea sa nu se mai poata face recurs pt ca suma nu depaseste '' un miliard '' ?
Multumesc !
Litigiile de munca (ca si litigiul dvs. de raspundere patrimoniala) au doua trepte procesuale; fond si recurs (pe vechiul Cod de procedura civila-actiune inregistrata anterior datei de 15.02.2013) sau fond si apel (pe noul Cod de procedura civila-ctiune inregistrata ulterior datei de 15.02.2013). Oricum am lua-o, daca ati parcurs deja 2 trepte procesuale, sentinta este una definitiva si puteti sa solicitati in scris angajatorului plata sumei de bani; in caz contrar, daca nu va da banii in 15 zile de la data depunerii cererii respective, fapta angajatorului reprezinta infractiune (puteti face plangere penala impotriva angajatorului!).
Hotărârea judecătorească pronunțată în calea de atac a apelului într-o cauză având ca obiect litigiu de muncă nu mai poate fi atacată cu recurs.
mmoceanu a scris:

Litigiile de munca (ca si litigiul dvs. de raspundere patrimoniala) au doua trepte procesuale; fond si recurs (pe vechiul Cod de procedura civila-actiune inregistrata anterior datei de 15.02.2013) sau fond si apel (pe noul Cod de procedura civila-ctiune inregistrata ulterior datei de 15.02.2013). Oricum am lua-o, daca ati parcurs deja 2 trepte procesuale, sentinta este una definitiva si puteti sa solicitati in scris angajatorului plata sumei de bani; in caz contrar, daca nu va da banii in 15 zile de la data depunerii cererii respective, fapta angajatorului reprezinta infractiune (puteti face plangere penala impotriva angajatorului!).

Dar intr-un caz de suplinire consimtamant la trecerea frontierei,proces inceput in sept 2013,dupa apel,se mai poate face recurs?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
alexa_sidorencu, utilizator
alexa_sidorencu a scris:

Dar intr-un caz de suplinire consimtamant la trecerea frontierei,proces inceput in sept 2013,dupa apel,se mai poate face recurs?

Da, se poate face.

Este alt tip de proces, are un alt obiect. si nu se refera la litigiu de munca.

Trebuie sa stiti ca nu toate procesele sunt la fel si in functie de obiectul litigiului, unele actiuni au doua cai de atac, altele trei cai de atac, iar altele pot ramane hotarari definitive inca de la prima instanta, neavand nicio alta cale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de muncã: pot sã declar recurs împotriva hotãrârii pronunțate de instanța de apel? luminitatoma luminitatoma Am pierdut un proces in calitate de reclamanta pentru drepturi salariale de doua ori. La prima instanta mi s-a respins actiunea ca nefondata, ( a fost o ... (vezi toată discuția)
"ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre?" nr. 2 oanaportar oanaportar in baza carei legi se poate judeca un proces in care este vorba despre angajarea raspunderii patrimoniala a unui salariat ? Un asemenea proces face parte ... (vezi toată discuția)
Cai de atac! camelia21 camelia21 Buna ziua! Vreau sa va rog sa imi ziceti la un litigiu de munca desfasurat in fond la Tribunal cite cai de atac sunt si care sunt alea?Daca nu sunt multumita ... (vezi toată discuția)