avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plata factura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plata factura

buna ziua!
am o intrebare: am un produs pe care trebuie sa-l facturez. clientul imi solicita sa fac factura pe firma, dar sa faca plata din contul lui personal ca si persoana fizica.eu am spus ca nu e ok. varianta este sa fac factura pe persoana fizica daca el asa vrea sa faca plata. as vrea sa stiu ce ma sfatuiti.
multumesc anticipat pentru raspuns.
va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: modimpex , utilizator 17:42, 13 Februarie 2014
Este perfect legal si valabil juridic sa plateasca factura altcineva decat cel caruia i s-a facturat. Factura este un fel de mini contract, anume stabileste o vanzare cumparare in care cumparatorul (si implicit cel indatorat cu plata pretului) este cel mentionat in factura (adica firma). Pt dvs nu este nici o problema ca altcineva (oricine, persoana fizica, tert etc.) sa plateasca datoria firmei catre dvs. (adica pretul marfii din factura). Mai departe este treba lor ca s-a format un raport de creditare intre platitorul presoana fizica si firma lui. Asta este contabilitatea lor.
Juridic se spune ca creanta a fost stinsa prin plata, avand loc o novatie cu schimbare de debitor (a luat nastere alta creanta in care persoana fizica devine creditor in locul dvs., iar debitorul ramane acelasi). Tot ce va intereseaza pe dvs este ca datoria (creanta) nascuta pt plata pretului s-a stins.
Deci, fara probleme!
am inteles. multumesc pentru raspuns.
va doresc o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de prestari servicii georgia_25 georgia_25 Buna ziua am si eu o problema. am semnat cu un hotel, pt un eveniment., contractul a fost facut pe persoana fizica. acum pana in eveniment, trb sa mai dam ... (vezi toată discuția)
Vreau sa preiau ipoteca bogdanescu bogdanescu Buna ziua.Mama are un credit la o banca din Romania,ea a fost fortata de imprejurari sa se pensioneze.Cu actuala pensie nu s-ar descurca sa plateasca si ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)