avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare/intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare/intabulare

Am si eu cateva intrebari despre intabulare.Vreau sa stiu ce modalitate de a te intabula pe un teren este in avantajul meu tinand cont de faptul ca pe terenul despre care vorbesc este proprietar socrul meu si el ar vrea sa ne cedeze mie si sotie prin ”donatie”.Am ajuns astazi la notar si acesta ne-a recomandat contractul de vanzare cumparare pentru a se evita eventualele conflicte.
Vreau sa stiu ce presupune acest contract avand in vedere ca socrul ne cedeaza terenul gratuit insa noi trebuie sa stabilim o anumita suma reprezentand valoarea terenului.Ce modalitate de a ma intabula mai usor si in avantaj imi recomandati si care este suma minima pe care trebuie sa o stabilesc (sa reprezinte valoarea terenului).Suprafata acestuia este de 1839 mp.
Cel mai recent răspuns: stealthO3 , utilizator 22:12, 14 Februarie 2014
Socrul dvs mai are si alti copii in afara de sotia dvs?
Da, mai are un fiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea titlului de propietate constantina77 constantina77 Doresc sa aveti amabilitatea de a ma sfatui in urmatoare problema: In anul 1984 sotul meu primeste de la parintii lui prin act notarial de donatie ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie drept de superficie cristisavu cristisavu In urma cu 9 ani, parintii sotiei (proprietari) au donat dreptul de superficie (gratuit) al terenului lor (636,65 mp) sotiei mele, pe termen nedeterminat, in ... (vezi toată discuția)
Act de donatie al unui teren ioanagliga ioanagliga Am convingerea ca ma veti ajuta si de acesata data. In urma cu aproximativ un an jumate-doi, socrul meu a facut un act de donatie pentru un teren catre sora ... (vezi toată discuția)