avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Persoana care nu e in deplinatatea facultatilor mintale
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Persoana care nu e in deplinatatea facultatilor mintale

Buna ziua,

Problema mea este legata de bunica mea care a fost diagnosticata cu dementa - grad avansat. Am nevoie sa imi mut resedinta la adresa ei. Avand in vedere ca ea este singura proprietara a imobilului, bunicul fiind decedat, as vrea sa stiu daca pot merge cu tata (fiul bunicii mele) la politie pentru dobandirea de catre mine a adresei de resedinta in buletin.
In acest sens tata trebuie sa fie tutore legal sau cum se poate proceda mai simplu, avand in vedere ca bunica mea nu mai are discernamant?

Va multumesc pentru orice raspuns in acest sens.
Cel mai recent răspuns: GeannieBlue , utilizator 08:57, 14 Februarie 2014
Sa intelegem ca in momentul de fata nu aveti domiciliul la bunica.Tatal dvs. nu are calitatea de a va lua in spatiu, nefiind proprietarul locuintei. Casa a fost cumparata pe numele ambilor bunici sau doar pe numele bunicii? Daca in actul de proprietate sunt mentionati ambii bunici tatal dvs. are posibilitatea de a deschide succesiunea dupa tatal sau, astfel devenind propritarul de drept a unei parti din locuinta, suficient cat sa va faca dvs. resedinta sau mutatie acolo. Desigur exista posibilitatea institurii unei tutele dar asta nu ii va da dreptul tutorelui sa va ia in spatiu.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
Justitiarul711, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Da, intr-adevar nu locuiesc in momentul de fata la bunica. Tata mai are un frate casatorit dar care nu are copii. Nu stiu daca s-a facut succesiunea dupa moartea bunicului. Asta este alt subiect pe care il voi aborda in alta discutie. Momentan m-ar interesa care este diferenta intre resedinta / luare in spatiu locativ si mutatie? Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ca tutore Taisa Taisa Buna ziua. Pe scurt, situatia: -parintii mei sunt co-proprietari ai unui teren; din pacate, tata este diagnosticat din 2010 cu dementa (pe fond atacuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune cand un mostenitor sufera de dementa ioanasl1 ioanasl1 Buna ziua! Masina sotului este pe numele bunicului. Bunicul a decedat acum putin peste 2 ani si nu s-a facut mostenirea. Bunicul are 2 copii: tatal sotului si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica cu dementa in boala alzheimer mihaimadalina mihaimadalina Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( ... (vezi toată discuția)