avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fost avocat care nu mai vrea sa spuna clientului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fost avocat care nu mai vrea sa spuna clientului numarul de la un dosar mai vechi

Buna ziua,

Am o mica problema cu un fost avocat ce m-a reprezentat in 2008 intr-un proces de anulare a unui certificat de mostenitor emis ilegal in lipsa mea. In luna mai 2008 am semnat un contract pentru a ma reprezenta in instanta. S-a pornit procesul impotriva a doi parati. Unul a decedat in ianurie 2009, iar instanta, la termenul din februarie 2009, mi-a impus sa inchid dosarul si sa deschid un nou proces doar impotriva paratului in viata. Asa am si facut in martie 2009. Dupa aceasta, paratul a ridicat exceptii de prescriere a termenelor (mai multe). Pierzand adresa de e-mail de atunci, nu imi mai amintesc numarul dosarului de la primul proces. Am fost la judecatorie si nu apare niciun dosar pe numele meu si al paratului in anul 2008. Avocatul respectiv a refuzat sa imi dea numarul de dosar, pe motiv ca nu ar mai avea fizic dosarul. Acum nu mai poate fi contactat. Cui ma pot adresa pentru a afla ce s-a intamplat de fapt?

Ma intreb daca intr-adevar pornise un proces in 2008, sau doar mi-a spus ca ar fi facut-o?! Sau, nu cumva a facut in asa fel incat sa dispara dosarul?!

Paratul a mai facut de asemenea sa dispara si alte dosare de pe la administratia financiara de exemplu, unde erau evidentele unor bunuri pe care, cand le-a valorificat, nu le-a trecut prin procedura de succesiune.

Sper ca se intelege ca am anumite suspiciuni la adresa avocatului respectiv,care nu m-a reprezentat cu succes in instanta si care cu o zi inainte de recurs m-a anuntat ca s-a facut executor judecatoresc (functie incompatibila cu cea de avocat) si nu ma mai poate reprezenta; astfel, am fost nevoit sa ma autoreprezint (si am castigat la recurs rejudecarea procesului).

In prezent, procesul civil este in rejudecare (stadiu de apel, dupa ce am castigat fondul) si am depusa si o plangere penala pe numele paratului. Doresc sa comunic instantei si anchetatorilor numarul de dosar respectiv.

Va multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: ContSters311324 , utilizator 21:31, 16 Februarie 2014
Daca ati incheiat contract in 2008 cu avocatul ,nu a emis documente justificative din care sa reiasa numarul dosarului ?
De vreme ce,singur recunoasteti ca
instanta, la termenul din februarie 2009, mi-a impus sa inchid dosarul
,pe cale de consecinta suspiciunea dv referitoare
Ma intreb daca intr-adevar pornise un proces in 2008, sau doar mi-a spus ca ar fi facut-o?!
,este neintemeiata,de vreme ce exista hotarare a instantei de judecata
Fie verificati personal registrul cauzelor din 2009 ,puteti verifica cauzele pe rol in 2008 pe site-ul instantei de judecata,fie solicitati oficial presedintelui de instanta sa comunice numarul dosarului avand drept obiect de judecata x si parti y
Este greu de crezut
Paratul a mai facut de asemenea sa dispara si alte dosare de pe la administratia financiara
,mai ales ca bunurile proprietate se afla inregistrate in baza de date computerizata ANAF,unde nu au acces tertii
Eu personal nu am vazut niciodata dosarul respectiv si nici nu am fost in instanta. Totul a durat cateva luni pana ce unul dintre parati a decedat, iar in acest rastimp, avocatul mi-a spus ca nu e nevoie sa ma prezint in instanta.

Tot ce stiu despre acest prim proces, stiu de la avocat, care pretindea ca se ocupa de caz; inclusiv faptul ca instanta mi-a impus sa inchid dosarul acela si sa deschid un nou proces doar contra paratului in viata.

Contractul cu avocatul l-am incheiat imediat ce am auzit ca s-a dezbatut succesiunea in lipsa mea, astfel ca pe imputernicirea pe care i-am facut-o si pe care o am (din intamplare avocatul a atatsat-o la dosarul deschis a doua oara - asa se face ca o am) nu reiese decat numele meu, al avocatului, nr. contractului de asistenta juridica, activitatile, instanta, data, semnaturile si stampila avocatului. Dosarul l-a deschis ulterior semnarii de catre mine a imputernicirii.

E posibil sa fac eu confuzie intre imputernicire si contract, dar cred ca daca un client ii face o imputernicire unui avocat, automat apare si un contract (pe care insa nu il am).

Bunurile (2 auto) se afla inregistrate la Administratia Financiara, insa am facut cerere pentru copii si mi s-a raspuns ca nu se mai gaseste dosarul la unul dintre ele. Acest auto, care apare pe certificatul fiscal cu care cei doi s-au prezentat la biroul notarial cand au dezbatut succesiunea, dar care nu apare si in masa succesorala (au declarat ca nu exsita bunuri mobile), a fost dus la REMAT fara sa fie trecut prin procesura succesorala, desi fusese cumparat in timpul casatoriei decedatei (de pe urma careia s-a dezbatut succesiunea) si a paratului decedat.

Un al doilea auto, pe care cel decedat l-a cumparat dupa deschiderea succesiunii pentru care ma judec, a fost radiat de paratul in viata dupa decesul proprietarului, fara ca succesiunea de pe urma sa se fi dezbatut. De la acest auto am primit acte din care reiese ca a fost distrus (la 3 saptamani de la decesul proprietarului) in strainatate intr-un accident cu dauna totala si radiat de catre paratul in viata imediat dupa implinirea celor 6 luni in care as fi putut sa dezbat succesiunea). Cu ce drept si cum oare?! Cine a incasat banii de la asigurator?

Acest al doilea auto apare insa imatriculat in circulatie inca!


De curand am aflat ca exista si alte bunuri care au fost valorificate de catre paratul decedat, fara sa le fi trecut prin procedura succesorala. Cum oare, caci e vorba de terenuri de sute de mii de euro?!

E drept ca persoana decedata lasase un testament prin care il facea legatar universal pe sotul ei, dar numai cu acest testament sa fie posibil sa vanda bunurile?

Sper sa intelegeti de ce planeaza unele suspiciuni asupra acestor persoane.

Va multumesc inca odata pentru sprijin.

P.S. Am fost personal la Judecatoria unde s-a tinut procesul si cu ajutorul doamnelor de la arhiva am cautat peste tot unde era posibil acest dosar (inclusiv in opis si in evidentele pe calculator, corespondenta). Am ajuns si in audienta la grefiera sefa - degeaba. Nu se gaseste. Mi s-a spus ca cel mai probabil nu a fost niciun dosar deschis atunci, insa eu cred mai degraba ca acest dosar a fost ... ascuns, ca si cel de la Directia Taxe si Impozite.
Ceea ce ma face sa cred asta, este faptul ca exista acest exemplu cu DTI, dar si faptul ca prin disparitia acestui dosar, eu nu mai pot acum sa fac nimic impotriva persoanei decedate (a faptelor sale, a contractelor de vanzare-cumprare incheiate de el, care, repet, includ terenuri de sute de mii de euro, bani ce au ajuns la paratul in viata dupa decesul respectivului), desi apucasem sa il chem in judecata cat era in viata.




Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
ContSters311324, utilizator
Ma iertati ca intervin, dar cum de nu ati intrebat niciodata la judecatorie de stadiul dosarului
(primul) fiind interesul dvs. nu al avocatului?
A fost prima data cand am avut de-a face cu justitia si am mers pe mana avocatului. Daca mi-a zis ca nu e nevoie sa ma prezint personal, nu m-am prezentat. Am preluat informatia prin el. Apoi, nu imi explic cum, nu mi-a mai mers parola la contul de mail pe care-l aveam si prin care comunicam cu avocatul (in afara comunicarii verbale). A fost imposibil sa recuperez contul de e-mail. Astfel am pierdut tot ce aveam despre acel dosar.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
ContSters311324, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut urgent reprezentare juridicã în faþa instanþelor judecãtoreºti topoloveni / arges Editte Editte Stimate Domn / Stimata Doamna, Va rog sa binevoiti a analiza posibilitatea de a acorda servicii de reprezentare avocatiala pentru mine si sora mea in ... (vezi toată discuția)
Testament olllly87 olllly87 Buna seara . Am o cunostinta de vrea sa imi faca un testament. Problemele ar fi mai multe si o sa incerc sa le expun pe rand. Persoana de vrea sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Constatarea calitatii de mostenitor ContSters238389 ContSters238389 Am deschis o actiune in instanta \\"constatarea calitatii de mostenitor\\" dupa unchiul meu in concurs cu soti lui decedata si mostenitorii ei. Intrucit toata ... (vezi toată discuția)