avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie PV legea 61
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie PV legea 61

Am facut o contestatie la un pv pe legea 61si am pierdut la judecatorie!mai pot face recurs in alta parte?Si inca o problema ,cei de la finante publice mi-au trimis deja titlu executoriu pe data de 30-01 cu toate ca procesul a fost pe 31-01.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:30, 16 Februarie 2014
Nu detineti hotararea instantei ?
In cazul plangerilor contraventionale,impotriva hotararii instantei de fond ,partea interesata in termen legal - poate formula recurs
@ ynocentta

Calea de atac în materie contravenţională este, începând din data de 15 februarie 2013, apelul. Recursul nu mai poate fi exercitat nici măcar după soluţionarea apelului.

@ florinjalaboi

Dacă plângerea a fost introdusă pe rolul instanţei după data de 15 februarie 2013, veţi ataca hotărârea cu apel, apel care este suspensiv de executare. Dacă plângerea a fost introdusă pe rolul instanţei înainte de data de 15 februarie 2013, atunci este ceva mai complicat. Reveniţi şi precizaţi data introducerii plângerii.
amenda am primito in luna noiembrie,am facut plangere impotriva procesului verbal la judecatorie,singurul termen a fost pe data de 31-01 si nu am primit inca solutia.In schimb cei de la finante mi-au trimis titlu executor pe data de 30.01
Hotărârea primei instanţe poate fi atacată cu apel. Atât plângerea cât şi apelul sunt suspensive de executare (suspendă executarea).

Probabil că instituţia din care face parte agentul constatator a trimis procesul verbal de contravenţie la finanţe, în vederea executării silite, iar cei de la finanţe nu au ştiut faptul că aţi formulat plângere. Tare mi-e teamă că acum trebuie să faceţi contestaţie la executare. Pentru aspecte legate de contestarea actelor trimise de cei de la finanţe, vă rog să deschideţi o discuţie nouă în subforumul "Executare silită":
www.avocatnet.ro/content/for...

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac intr-un proces civil avand ca obiect plangere contraventionala mezgageza mezgageza care sunt caile de atac al unui proces civil? (anulare amenda contraventionala) (vezi toată discuția)
Comunicarea procesului verbal de contravenþie dupã o lunã de la întocmire are drept consecinþã anularea lui? leorot leorot Buna seara, Am primit o amenda pentru rovinieta, pe firma. Am demonstrat la judecatorie ca amenda mi s-a comunicat la peste o luna de la intocmirea ei si am ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa atac o hotarare definitiva? mariazet45 mariazet45 Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca ... (vezi toată discuția)