Buna Ziua. As vrea sa stiu ce se intampla cu aplicarera CCM-ului in situatia in care mai multe societati au fuzionat si in urma fuziunii a fost infiintata o societate comerciala cu sediul la XX si mai multe sucursale in tara. Mentionez faptul ca fiecare dintre sucursale au cate un CCM.
INTREBARE: Care CCM ar trebui aplicat ? Trebuie incheiat un Protocol cu sindicatul in care sa fie stipulat, care CCm se aplica avand in vedere si prevederile Legii nr. 67/2006 referitoare la transferul de intreprindere? Va rog sa ma lamuriti ce masura ar trebui adoptata in vedere incheierii unui CCM aplicabil tuturor sucursalelor.
Solutia rapida: membrii se retrag din sindicatul actual si se inscriu intr-unul din celelalte sindicate.
Solutia pentru viitoarele negocieri: fuzionarea sindicatelor intr-unul singur, oricum aveti nevoie de un sindicat reprezentativ. Problema va fi daca se inteleg sindicatele intre ele...
Am inteles... dar, dupa parerea mea, nu e corect ca una dintre sucursale( de ex. sucursala X) sa nu beneficieze de acelsi drepturi ca sucursala Y (care are ccm valabil ) in acest caz ce sens mai are fuziunea? Unde s-a gresit?
Transfer inteprindere
zxz19
Buna ziua
Art. 9 din Legea nr.67/2006 prevede :
(1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data ... (vezi toată discuția)