avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

Buna ziua,

Povestea este urmatoarea: Bunica mea a murit. Aceasta avea 2 fiice. Mama mea si sora ei. Sora ei a murit si a ramas baiatul ei, adica nepotul bunicii. Acum la succesiune nepotul are 50% din apartamentul bunicii, la fel si mama mea.

Ideea este urmatoarea: mama mea a avut grija de bunica, avand un act de asistenta(fiind angajata a beneficiat si de facilitati salariale).

Intrebarea este: exista vreun temei legal prin care mama mea avand grija de bunica termen de 2 ani de zile in care a stat la pat, sa obtina drepturi depline asupra apartamentului?

Pentru un raspuns as fi foarte recunoscator.

Multumesc anticipat.

Marius Rotaru
Cel mai recent răspuns: MariusRotaru , utilizator 13:53, 17 Februarie 2014
Poate ca la partaj sa ceara sa i se atribuie apartamentul si sa plateasca sulta nepotului. Fara sa plateasca, in virtutea faptului ca a avut grija de mama ei, mama dvs nu va avea dreptul la mai mult din mostenire.
Are un drept de creanta pt ce a cheltuit cu inmormantarea.
Multumesc frumos de raspuns.

Iar dreptul de creante se cere intr-o curte de judecatorie sau la notar in momentul in care se face succesiunea? Iar cheltuielile cu inmormantarea nu sunt toate cu chitante.

Deci doar in baza ca avut grija de ea, fiind asistenta, adica cumva in grija ei...pentru ca ea se ocupa de tot nu se poate? Nu exista absolut nicio portita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme bojoga veronica bojoga veronica Buna ziua! Sa facut succesiunea dupa tata care s-a impartit la 4 frati si mama,un frate a decedat dupa care a decedat mama.Eu si o sora vrem sa ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligată de instanță să vând jumătatea mea de proprietate? carmen51 carmen51 Pot fi obligata de instanta sa vand 1/2 mea de proprietate? Am mostenit de la parinti impreuna cu sora mea un apartament. Succesiunea a fost facuta in ... (vezi toată discuția)
Succesiune: surori implicate inegal in ingrijirea mamei Lulica Lulica Cazul este urmatorul: doua surori bune de mama si tata. Tatal decedat de mult timp, apartamentul pe numele mamei. Una dintre surori pleaca de acasa si nu mai ... (vezi toată discuția)