avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum poate angaja o persoana fizica alta persoana?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum poate angaja o persoana fizica alta persoana?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea problema: sunt persoana fizica si doresc sa angajez o bona cu carte de munca. Ce trebuie sa fac?
Multumesc,
Nicoleta
Cel mai recent răspuns: nicoletabu , utilizator 14:28, 17 Februarie 2014
Trebuie sa faceti contract cu bona si acest contract sa-l depuneti la ITM in orasul dvs pentru a fi luata in evidenta.
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si executarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.
Ma intreb, dl freeelis, este obligata o persoana fizica sa aiba registru general de evidenta a salariatilor??....
o familie angajeaza o bona cu contract....nu este PFA,II,If, SRL....etc..... chiar trebuie sa se inregistreze la ITM si sa aiba semnatura electronica si altele pentru a inregistra acest contract???? este o absurditate, dpdv al meu:)
recunosc ca nu am citit HG-ul cu nr 500/2011....dar absurditatea este clara...cred eu..
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Nu este asa de absurd . Un angajator persoana fizica are aceleasi obligatii ca si un angajator persoana juridica.
Buna ziua,
Va multumesc pt ajutor.
O zi frumoasa,
Nicoleta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca vasiliugheorghe vasiliugheorghe cum verific daca contractul meu de munca a fost inregistrat la ITM deoarece pe contract nu am niciun numar de inregistrare la ITM? va multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca adriana9 adriana9 contractul individual de munca cand se inscrie la ITM i se da alt numar? (vezi toată discuția)
Contract neinregistrat itm Electrojazz88 Electrojazz88 Buna ziua! M-am angajat acum 3 luni ca operator call-center si am semnat un contract la angajare! Recent am verificat la ITM, iar contractul meu nu este ... (vezi toată discuția)