avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibil furt/santaj - demontare apometru de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibil furt/santaj - demontare apometru de catre asociatie

Salut ,

Eu am o problema mai delicata , locuiesc intr-un apartament unde locatarii au platit o x firma pt a realiza constructia unei retele interne de apa ( cu apometre apa la usa platind 450lei de familie ) In fine , a fost un esec intrucat cei care furnizeaza apa in oras au spus ca ei nu ne pot pune apometre la usa pt ca respectiva lucrare nu are proiect . Bun , s-a trecut apa pe reteaua noua cu apometrele la usa( fara a avea contract individual cu firma de apa ) . Eu nu mai locuiesc acolo de cativa ani iar acum 6-7 luni asociatia de locatari ( administratorul) mi-a ridicat apometrul de la usa ( acesta fiind proprietate personala , avand bon fiscal , certificat de garantie la el si metrologie ) . Toate bune si frumoase , acum cateva zile am fost la asociatie , am platit 30% din suma datorata ( suma datorata este de ordinul zecilor XXX RON ) si i-am rugat sa mi puna apometrul . Acestia initial mi au zis ca l pun apoi ca nu l mai pun daca nu mai vin cu o alta suma de bani .

Intrebare : Maine dimineata vreau sa ii fac plangere penala pentru abuz in servici si furt , intrucat acel bun este al meu iar eu nu am contract cu firma care furnizeaza apa potabila , doar platesc datoriile la asociatie , ideea e ca ma constrange si ma santajeaza , daca ii mai dau anumiti bani , imi da apometrul si evident apa , practic respectivul apometru este al meu si trebuie sa platesc pt el :) .

Ce ziceti ,
Cel mai recent răspuns: bogdys , utilizator 19:37, 17 Februarie 2014
Pai vecinii au spus ca administratorul a venit si l-a ridicat , pe mine ma intereseaza cine a savarsit posibilul furt/abuz , nu cine este reprezentantul legal , in plangere am mentionat ca angajatii/reprezentantii asociatie de proprietari nr x iar discutia am avut -o cu dl. administrator spunand ca el l-a ridicat ( asta nu se poate proba , intrucat a fost verbal ) , acum cei de la politie vor stabilii cine , ce , cand si de ce s-a safarsit aceasta posibila fapta !

Credeti-ma ca nu va aflati in situatie mea si nu stiti cat e de frustrant . Practic neputinta este cea mai mare dezamagire in viata din pct meu de vedere , intrucat eu chiar nu aveam ce sa fac si nu aveam cu cine sa ma inteleg , n-am mers cu intentie de cearta , din contra atitudinea mea a fost una umila intrucat stiam ca sunt datornic iar respectivii ( reprezentantii asociatiei ) aveam dreptul sa-si recupereze banii dar na ...s-a ajuns aici si chiar nici eu nu sunt mandru de acest lucru !

PS : Ca sa am o dovada ca am facut o solicitarea scrisa , ar trebuii sa mi fie lasat un Nr. de inregistrarea iar in termen legal , raspunsul il primesc in 30 zile dar in cazul meu nu este chiar asa pt ca nu prea am cu cine discuta , "boierii" sunt prea plini de ei pt a mi asculta doleantele
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
bogdys, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea furnizarii apei ENGFULL ENGFULL blocul are 3 scari de vreo 3-4 luni cei de la aquavas de anunta ca sunt pierderi f mari , duble fata de consumul inregistrat la citirea apometrelor de ... (vezi toată discuția)
Asociatia poate ridica contorul de apa de la usa apartamentului schumaher schumaher Am facut toti locatarii pe scara separare de apa rece. separarea a fost facuta de instalatorul asociatiei iar banii au fost platiti de noi proprietarii ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)