in 23 ianuarie a fost pronuntata o hotarare de tribunal cu privire la fapta de care sunt acuzat....1 an cu suspendare CONDITIONATA si interzicerea unor drepturi. A facut apel si parchetul si eu...pe noul cod pedeapsa pentru fapta respectiva se reduce fiind de la 2 la 7 ani. INTREBARE...Daca sa zicem este admis apelul parchetului si mi se mareste pedeapsa de ex la 2 ani cu suspendare, mai pot beneficia de SUSPENDARE CONDITIONATA, intrucat pe noul cod aceasta este inlocuita de AMANAREA PEDEPSEI, ce nu este posibila pentru infractiuni cu limite mai mari de 5 ani....ramanand doar suspendare sub supraveghere....scap de suspendare sub supraveghere????? as vrea sa lucrez in uniune dupa ce termin, de aceea este fffff important pentru mine.....multumesc
nici macar daca se respinge apelul parchetului si se mentine decizia tribunalului....oricum nu mi se pare corect...pentru ca in vechea lege suspendarea sub supraveghere era o o pedeapsa mai dura decat cea conditionata....deci....unde mai este legea favorabila?????
concret as vrea un raspuns....ART.5 C.p., spune ca in astfel de cazuri se aplica noul cod penal fara a face referire si la pedeapsa accesorie....nu spune ca se pot combina...deci daca se schimba decizia ar trebui sa se aplice noul cod care m-ar avantaja doar in cazul in care depasesc maximul de 7 ani(exluc in acest caz), in rest imi este NEFAVORABIL....va rog un raspuns competent si practica judiciara daca are cineva pana la acest moment ...multumesc