Lucrez la o firma ca dispecer monitorizare sisteme alarme. de 7 ani. De anul trecut sufar de o afectiune cronica autoimuna care imi altereaza capacitatea de concentrare. si calitatea muncii., medicatia fiind complexa. Iar munca este din ce in ce mai solicitanta pentru ca firma s-a mai extins. De curand s-a intamplat ca nu am sesizat o eroare tehnica ., din cauza oboselii accentuate , si seful a spus ca ma va concedia. I-am explicat ca am probleme mari medicale si atunci a zis ca ma va concedia oricum pe motive medicale. Nu acceptat ideea cu concediul medical. Are dreptul?
Voi primi macar somaj, am nevoie de asigurare medicala , pentru ca medicatia este f. scumpa.
mihaela1970:
1. Daca nu ati gasit un alt job nu incercati sa aveti dvs. initiativa incetarii CIM. O sa aveti de pierdut.
2. Lasati angajatorul sa va concedieze pentru a putea sa beneficiati macar de indemnizatie de somaj, pana va gasiti de lucru in alta parte. Daca va concediaza angajatorul, sa fiti atenta sa fie cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art, 61lit.c), art.61 lit.d) sau art.65(1). Cu aceste articole beneficiati de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni (nu neaparat consecutive si nu la acelasi angajator) in ultimele 24 de luni.
Daca mai scrieti cu majuscule (nejustificat) nu va mai raspund la intrebari:
- este impotriva Regulamentului forumului;
- imi stricati ochii, si asa batrani si ca vai de ei!
- boala dvs, lupus eritematos sistemic, nu are sanse de a fi recunoscuta ca boala profesional, avand cu totul alte cauze
- evolutia ei in schimb poate fi influentata de multi factori, printre care si unii profesionali
- angajatorul nu va poate concedia pe motive medicale, fara a avea fisa de aptitudine cu mentiunea inapt permanent de la medicul de medicina muncii
- in acest ultim caz solicitati medicului de medicina muncii sa ia legatura cu medicul expert al asigurarilor sociale (denumire veche medic de expertizare medicala a capacitatii de muncii ) - cf prevederilor art 12 alin (2) din HG 355/2007: "Toate cazurile de inaptitudine medicala permanenta vor fi rezolvate de catre medicii de medicina muncii în colaborare cu medicii de expertiza capacitatii de munca, care se vor informa reciproc asupra rezolvarii situatiei de fapt.", pentru a evalua oportunitatea incadrarii intr-un grad de pensie de boala
- pe de alta parte, in functie de oferta locala si de situatia dvs profesionala - cautati totusi si alte locuri de munca...