avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna ziua.
As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de urmatoarea problema.
In 2011 am divortat de sotie din mariajul acesta rezultand un minor.In urma unui proces s-a stabilit custodia comuna, domiciliul minorului la locuita tatalui(la mine), iar pe fosta sotie la plata pensiei alimentare.
Problema este alta..fosta sotie a avut 2 tentative de suicid una in 2007 fapt care a fost mentionat si luat in considerare de instanta care a stabilit domiciliul minorului la mine, iar in luna iulie 2012 a avut o noua tentativa de suicid fiind transportata de un echipaj SMURD la spital ca ulterior sa fie scoasa pe semnatura parintilor ei si internata la spitalul de psihiatrie CAPALNAS din Jud Arad unde trebuia sa urmeze un tratament de 3 luni, dar dupa aproximativ 2 saptamani aceasta a parasit spitalul.
Nu am nimica impotriva ca aceasta sa viziteze sau sa stea cu copilul, dar date fiind antecedentele ei de natura psihica consider ca nu prezinta o stabilitate psihica normala ceea ce ar putea fi un pericol pentru minor.
tot in procesul pentru incredintarea minorului am prezentat inregistrari telefonice ce au fost luate in considerare prin care "mama" l-a lovit peste fata dovada ca are o purtare agresiva fata de minor sau probabil incontrolabila.
Prin urmare as putea obtine sau cum ar trebui sa procedez pentru a nu permite aceteia sa ia copilul sa fie numai ea cu el.Mentionez faptul ca minorul merge frecvent in wekenduri la parintii ei unde de 2 ori in decurs de 2 ani a fost si ea deci nu se poate pune problema interzicerii minorului de a lua legatura cu ea.Eu tot ce doresc este pentru siguranta copilului ca ea sa nu ramana singura cu el.
Imi este foarte suspecta solicitarea acesteia atata timp cat in decurs de 2 ani a platit de 3 ori pensia de intretinere pe rol la parchet fiind 2 plangeri penale pentru abandon de familie de aproximativ un an si jumatate, iar aceasta cand a fost chemata la politie pentru declaratii nu a binevoit sa viziteze minorul.

Multumesc...am mai mentionat ca nu imi permit angajarea unui avocat...daca imi permiteam nu imi bateam eu capul sa caut cum sa ma descurc..de aceea am solicitat ajutor din partea dvs., concluzia finala este ca fara avocat esti o cauza pierduta :(
Cred ca nu ati inteles, nu e o optiune, e obligatoriu in recurs sa aveti avocat.

Dreptul la aparare Art. 13
(1) Dreptul la aparare este garantat.
(2) * Partile au dreptul, in tot cursul procesului, de a fi reprezentate sau, dupa caz, asistate in conditiile legii. In recurs, cererile si concluziile partilor nu pot fi formulate si sustinute decat prin avocat sau, dupa caz, consilier juridic, cu exceptia situatiei in care partea sau mandatarul acesteia, sot ori ruda pana la gradul al doilea inclusiv, este licentiata in drept.
art 83(3) La redactarea cererii si a motivelor de recurs, precum si in exercitarea si sustinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate si, dupa caz, reprezentate, sub sanctiunea nulitatii, numai de catre un avocat, in conditiile legii, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 13 alin. (2).

Nici nu ati vb probabil cu un avocat sa stiti daca va permiteti sau nu. Apoi, chiar daca nu va permiteti, aveti posibilitatea sa depuneti cerere pentru ajutor public judiciar
[ link extern ]
daca nu va incadrati , puteti face un efort financiar, iar daca veti castiga, puteti recupera aceste cheltuieli de la partea adversa.

Chiar daca nu ar fi obligatoriu, cum sa redactezi o cerere in calea de atac fara sa ai dosarul in fata?

Sincer nu am vorbit acuma, dar trecand prin experienta dosarului "pentru incredintare minor" unde am avut avocat si mi-a fost foarte greu sa achit "onorariul" care pentru mine cel putin a fost foarte mare 1500 lei(in anul 2012) acuma am luat in vedere si faptul ca va trebui sa i asigur transport sau sa vina dupa cum doreste si la o distanta de aproximativ 100 km de arad fapt ce implica decontarea carburantului...asa ca din start nu am posibilitatea de a ma incadra.de fapt nici cheltuielile de judecata nu mi-au fost acceptate sa le plateasca reclamanta in acest caz.acesta este crudul adevar in care orice intentie buna iti este oprita daca nu ai "fonduri".Nu doream sa interzic interactiunea mama/copil doar doream ca acest lucru sa se desfasoare in conditii cat de cat sigure.cred ca "majoritatea" parintilor isi doresc ca sa isi stie copii in siguranta.
Oricum va multumesc din suflet pentru sfaturi.
nu puteti gasi un avocat in localitatea in care se desfasoara procesul?
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
mirebire, utilizator
am cautat si am gasit 2, dar nu mai corespund numerele de telefon sa pot lua legatura cu ei :(

Alte discuții în legătură

Reincredintare minori torela torela buna ziua,ma numesc Torela,am 37 de ani,sa incep in a va spune povestea mea,cam trista,dar va rog sa imi dati un sfat,am fost casatorita 13 ani,din aceasta ... (vezi toată discuția)
Vizite anilabi anilabi O mamica poate obtine in instanta vizita asistata? Exista asa ceva? Poate tatal sa petreaca timpul cu copilul doar in prezenta mamei? Daca dovedesc in ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului cui revine daca mama a avut o tentativa de sinucidere? alin_81 alin_81 Buna ziua, am gasit o discutie amoroasa intre sotia mea si un alt barbat, a urmat o mica cearta intre noi doi dupa care sotia a luat un pumn de pastile ( cam ... (vezi toată discuția)