zizeta a scris:
De 2 ani la asoc de propr s-a luat hotararea sa se achite intretinere pt 1 pers chiar daca nu locuieste nimeni in apart.
Atunci cand in asociatie s-a luat acea hotarare ati avut dreptul ca in 45 de zile sa o contestati. Necontestand aceasta hotarare inseamna ca ati fost de acord cu ea.
Acum eu vreau sa vand apart si nu primesc adeverinta de la administratie pana nu achit cotele pt 1 pers plus penalitati.
Adica dumneavoastra nu ati platit timp de doi ani intretinerea?
@thran,
Ati postat un citat care nu este nici al celui care pune intrebare si nici nu este din legislatie. Omul a spus clar ca este o hotarare a asociatiei, nu ca ar fi o prevedere legal si de aceea ne intreaba pe noi ce are de facut.
Eu sunt de acord ca cei care conduc si administreaza asociatia au gresit dar greseala a fost impusa de adunarea generala. Spun asta pentru ca, atentie, se spune de o hotarare si nu decizia comitetului sau presedinte, administrator cum se mai intampla in alte situatii. Iar atunci cand adunarea generala hotaraste ceva, cel ce nu este de acord cu aceasta hotarare are doua posibilitati:
- ataca hotararea in instanta in maxim 45 de zile
- se conformeaza hotararii si merge in acelasi ritm cu ceilalti.
Ne contestand aceasta hotarare si nici cotele repartizate luna de luna in maxim 10 zile de la afisarea acestora, timp de doi ani, mi se pare ca a stiut, a aceptat si este bun de plata. Probabil ca in doi ani au fost si alti vecini in situatia aceasta, foscturile s-au impartit pe numarul de persoane iar acum dupa doi ani e o crima sa accepte cineva sa recalculeze tuturor, poate inclusiv celor care au vandut ori au trecut pe lumea cealata in aceasta perioada.