Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Au fost foarte utile si le voi lua in considerare. Sper din suflet ca avocata pe care eu si mama o avem, este buna. DIn cate am vazut la prima audiere, cealalta avocata e mai artagoasa. Poate mai luam o avocata. Noi am fi vrut sa ajungem la mediere, sa incheiem o intelegere. Dar se pare ca ei sunt cam absurzi.
Inseamna ca ne asteapta cale lunga inainte. Nu am fi vrut sa cheltuim niste bani pe care nu ii avem, la urma urmei. Avand in vedere ca va fi nevoie de platit evaluatori, cadastri si alte taxe imense pentru buzunarele noastre. Dar nici mii de euro nu avem sa le dam celor 3 mostenitori (avand in vedere ca au recusnoscut ca nu voi casa sau proprietati, ei vor bani).
La ce va referiti cand spuenti ca ati vrut sa ajungeti la o intelegere? De ce se pare ca sunt cam absurzi? Ce propunere concreta le-ati facut? Sau intelegerea era sa renunte ei la mostenire? In mod normal propunerea corecta pe care ar trebui sa le-o faceti si nu cred ca nu ar accepta-o este: evaluati casa la valoarea de piata, scadeti imbunatatirile pe care le-ati facut, impartiti in functie de cotele date de lege fiecaruia. Aceea este suma pe care ar trebui sa le-o dati. Eventual puteti negocia cu ei sa o platiti in rate. Daca nu aveti bani si va veti judeca se va ajunge la vanzarea imobilului (poate chiar la licitatie ) si veti pierde si mai mult.
La ce va referiti cand spuenti ca ati vrut sa ajungeti la o intelegere?
De ce se pare ca sunt cam absurzi?
Ce propunere concreta le-ati facut?
~ final discuție ~