avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului de vizitare minor

Buna ziua,

Fostul sot are program de vizita explicit de la instanta dar nu il respecta ci are pretentia sa ii pun la dispozitie copilul in functie de preferintele lui.

Il pot executa silit in vederea respectarii hotararii judecatoresti?

Multumesc.
Nu aveti ce sa executati silit, insa puteti sa-i refuzati solicitarile daca acestea nu se incadreaza in program. Programul de vizita a fost aprobat de catre instanta pentru anumite considerente de ordin social, educational, si nu in ultimul rand pentru a fi respectat. Altfel, instanta ar fi mentionat in cuprinsul hotararii faptul ca, tatal poate pastra legatura cu minorul..... fara anumite limitari (program), situatie in care tatal v-ar fi venit la usa de nustiucate ori pe zi sau pe saptamana.... Luati atitudine / sa respecte programul stabilit de instanta !
Multumesc pt raspuns.
Dar totusi, daca nu vrea sa respecte programul ce e de facut ?
mai exact, in ce fel nu respecta ? Cere sa vada copilul in afara programului ? Nu il dati.
Nu vine in timpul programului stabilit ? Nu il puteti obliga din pacate, dar daca nu respecta in mod repetat, adresati-va instantei sa restranga acest program ca nu are nevoie de el si nu puteti sa stati sa il asteptati, sa nu va faceti program sau sa fie obligat sa anunte inainte cu o zi ca nu vine.
1. Cat e de explicit programul dat de instanta?

2. Cum vrea el sa vada copiii?
Concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Probleme in programul de vizitare minor simona. simona. Va rog sa ma ajutati si pe mine in aceasta problema cu un sfat. Baietelul meu are aproape 3 ani, mi-a fost incredintat mie la divort, iar tatal are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se mai intereseaza de copil....ce pot sa fac? maryandra maryandra Sunt in proces de divort si am propus un program de vizitare al fetitei, program cu care sotul meu a fost de acord.Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca sotul ... (vezi toată discuția)