avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere notare somatie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere notare somatie imobiliara

Buna ziua.
In 2011 am primit o informare de la OCPI Bucuresti ca s-a notat somatia imobiliara asupra imobilului meu in favoarea creditoareai......,
Cererea de notare a somatiei a fost facuta de Biroul Executorului Judecatoresc,,,
In 2.02.2011 am achitat debitul iar executorul care a facut cererea de notare a somatiei mi-a eliberat o dovada prin care stipuleaza:
Avand in vedere ca s-a achitat integral debitul si cheltuielile de executare in dosarul nr..., urmeaza a se inchide pozitia dosarului.
Eu acum vreau sa vand apartamentul. Intrebarea mea este daca in exptrasul de carte funciara pe care il va cere notarul la semnarea contractului de vanzare cumparare va aparea aceasta notare.
Ce ar trebui sa fac eu ca sa nu apara aceasta notare ?
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 21:57, 15 Februarie 2014
Prezentati la OCPI documentul emis de catre executorul judecatoresc,ocazie cu care inspectorul responsabil va radia somatia asupra apartamentului
Va multumesc pt raspuns.
Dar nu trebuia executorul la inchiderea dosarului sa radieze notarea.?
Teoretic,executorul judecatoresc avea obligatia dupa achitarea obligatiilor financiare sa desfasoare demersuri la OCPI pentru radiere somatie
Va multumesc, I-am trimis un mail executorului rugandu-l sa faca acest lucru, sper sa o faca, la OCPI e foarte greu sa te bage cineva in seama daca nu cunosti pe nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca executare silita bobanca bobanca Buna ziua, am contract un credit ipotecar pentru un apartament acum 10 ani, de anul trecut anu am reusit sa mai platesc ratele, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Am achitat creditul imobiliar astazi. de la banca nu mi s-a dat ... Eugenia201075 Eugenia201075 Am achitat creditul imobiliar astazi. De la banca nu mi s-a dat nimic. Maine au spus sa vin sa inchida contul. Va intreb... ce mai am de facut ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Executare silita barbup barbup In anul 2011 s-a deschis un dosar executional pentru suma de 2500 lei cheltuieli de judecata la care se adauga cheltuieli de executare. Debitorul a platit pina ... (vezi toată discuția)