avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment

BUna ziua am cumparat un apartament de la lichidator judiciar (firma in insolventa) iar folstul proprietar ma bate la cap ca sa ii dau banii pentru fondul de rulment, el are dreptul pentru asa ceva? Apartamentul este in Oradea. se poate ca cei de la sociatie sa ii dea fara stirea mea? eu a mun contract prin care am cumparat-odar nu de la el. Ce pot face in aceasta faza?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:27, 16 Februarie 2014
Nu dv aveti obligatia sa restituiti fondul de rulment
Daca ex proprietarul indiferent de statut,persoana fizica sau juridica,apreciaza ca detine dreptul sa solicite restituirea fondului de rulment,demersurile se realizeaza strict intre solicitant si asociatia de proprietari
Fondul de rulment se dovedeste cu chitanta prin care s-a achitat
Asociatia de proprietari,in cazuri motivate,in situatia inexistentei de sume cu titlu de restanta,poate dispune restituirea fondului de rulment ex proprietarului fara a solicita acordul tertilor/actual proprietar al spatiului cu destinatia de locuinta
Raspunsul este foarte simplu si l-ati primit de mult, NU dumneavoastra restituiti fondul de rulment, nu va intereseaza cine o face, dumneavoastra trebuie doar sa depuneti fondul pentru dumneavoastra daca va cer cei din asociatie.
Corect. Vechiul proprietar poate cere orice si oricat. Fondul de rulment, daca l-a platit vreodata asociatiei, poate fi cerut de fostul proprietar tot de la asociatie. Dar in situatia in care a fost executat, e posibil ca asociatia sa nu-si fi recuperat intregul debit de la acel proprietar si a transferat fondul de rulment in cotele datorate, in reparatii... Acest lucru poate sa-l afle fostul proprieatr mergand la asociatie si discutand cu presedintele. Daca in urma execurtarii asocaitia si-a recuperat debitele si fondul de rulment exista, sigur ca i se poate restitui.
Noul proprietar trebuie sa plateasca fond de rulment asociatiei si nu fostului proprietar, indiferent de ce vrea, ce spune fostul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii popliviu popliviu Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment apartament adjudecat nicoleta1625 nicoleta1625 Buna ziua, Am cumparat un apartament prin licitatie in urma unei executari silite. Restanta de la intretinere in valoare de 1700 va fi platita in urma ... (vezi toată discuția)
Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)