avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitarea autoritãþii pãrinteºti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitarea autoritãþii pãrinteºti

Buna seara,sunt plecat din tara(Germania) de 4 luni si mama copilului nu ma lasa nici macar la telefon sa vorbesc cu ea (copilul, are 3 ani),bine ,nici cand eram in tara ,decat programul de vizita a mi era permis ...
Ce pot face in privinta asta , e vreo posibilitate sa iau copilul, macar in vacanta ,aici ?,s au alte variante ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:35, 16 Februarie 2014
Pentru a scoate copilul din tara aveti nevoie de acordul mamei. In cazul incare refuza sa il dea va trebui sa va adresati judecatorului.
exercitarea autoritatii parintesti se face ca regula in comun. Chiar daca sunteti in strainatate aveti dreptul si indatorirea de a supraveghea copilul si de a veghea la dezvoltarea sa, cf art 398 alin 2 din Codul Civil. Aceasta se poate face telefonic ori via convorbirilor online tip skype. Ar fi indicat sa stabiliti cu mama o ora si o zi din saptamana cand puteti lua legatura in aceste moduri cu copilul. Cat priveste dreptul de a avea copilul o perioada la dvs va trebui sa aveti acordul mamei, iar in caz negativ sa va adresati instantei, in anumite conditii puteti avea castig de cauza. Acordul mamei il puteti avea discutand in mod direct cu ea, ori solutionand acest conflict cu ajutorul unui mediator. I-ati putea oferi mamei un sejur de 1 sapt unde sunteti dvs, sa vina insotita de copil. Ar fi cel mai indicat pentru copil, daca relatiile dintre dvs o permit.
Multumasc de raspunsuri ,,,din pacate si aceste convorbiri telefonice ,de orice natura , cred ca tot in instanta se vor rezolva ...:(
Da, asa e, din pacate. Ar fi indicat sa ii explicati doamnei faptu ca va pierde cu brio in instanta si va avea de achitat cheltuieli etc. de judecata.
Daca nu functioneaza, apelati la un avocat, la un mediator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se restrictioneaza dreptul de a vorbi la telefon cu baiatul meu niki levis niki levis baiatul meu nu se afla in localitatea in care domiciliez eu,ci la distanta de cati zeci de km,de aceia nu pot sa merg la el de cite ori mi-as dori de asta ... (vezi toată discuția)
Divort - infidelitate Mirela99 Mirela99 Buna ziua, am o problema si va rog daca puteti sa ma ajutati Sunt inselat de sotie, am dovezi, conversatii pe skype, poze, de toate, ea nu stie inca ca am ... (vezi toată discuția)
Hârtie semnată la notar (promisiuni în caz de divorț) Andreea Dara Andreea Dara Buna ziua am o prietena care vrea sa divorteze dar sotul nu vrea, el tot ii spune sa se impace ei au si un copil de 7!luni, Ea vrea sa ii mai acorde o sansa ... (vezi toată discuția)