avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... subventie la caldura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

subventie la caldura

Am si eu o intrebare.Eram 4 membrii de familie in apartament la momentul depunerii declaratiilor la Primarie pentru ajutorul de incalzire cu agent termic.Mama mea care este titulara ajutorului aprobat, eu, sotul meu si copilul.Intre timp eu m-am "separat in fapt" de sotul meu, dar nu cred ca el si-a schimbat domiciliul din buletin.Declararea modificarii componentei familiei ar insemna un ajutor mai mare de la Primarie, la care sunt dispusa sa renunt decat sa mai completez iarasi nu stiu cate formulare.Mai sunt obligata sa declar ca nu mai suntem 4 membrii ci 3? Eu nu vreau un ajutor mai mare de la Primarie, oricum mai e o luna pana la sfarsitul sezonului rece.Veniturile lui m,ai pot fi luate in calcul daca el nu mai sta cu noi? Cum dovedesc?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 11:52, 16 Februarie 2014
Conform prevederilor de mai jos, nu e chiar asa complicat, e necesara doar o declaratie pe propria raspundere, pe care o puteti da prin asociatia de proprietari.

OUG nr.70/2011:
ART. 19
(1) Titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei sunt obligaţi să comunice primarului orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării.
(2) Comunicarea modificărilor prevăzute la alin. (1) se va face prin depunerea unei noi declaraţii pe propria răspundere, individual sau prin asociaţiile de proprietari/locatari.
(3) În cazul modificărilor prevăzute la alin. (1), primarii vor emite noi dispoziţii, cu privire la modificarea valorii ajutorului calculat în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.
(4) Modificările sau, după caz, încetarea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei, prevăzute la alin. (3), se fac începând cu luna următoare celei în care au intervenit modificările.
(5) Primarii vor comunica titularilor ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei dispoziţiile prevăzute la alin. (3), în termen de 5 zile de la data emiterii, direct, prin intermediul furnizorilor sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/locatari.
(6) În termenul prevăzut la alin. (5) primarii vor transmite furnizorilor, asociaţiilor de proprietari/locatari, precum şi agenţiilor teritoriale situaţia privind modificările prevăzute la alin. (3) sau, după caz, încetarea dreptului la ajutor, atât în scris, cât şi în format electronic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie la caldura chance1 chance1 Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Protectie sociala steelvl steelvl O familie formata din patru membri ( parinti si doi minori) al carei venit net lunar se situaza sub 300ron/persoana pe luna , de ce drepturi sociale poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru incalzire cu gaze naturale! king king Buna ziua! Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare! Am facut separare de gaz,mi-am montat centrala termica dar inca nu a dat drumul la ... (vezi toată discuția)